Αθρόα ήταν και το Σάββατο η προσέλευση των πολιτών στο φεστιβάλ με τίτλο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» που συνδιοργανώνουν από την Παρασκευή ως και την Κυριακή στο Γκάζι, στην Αθήνα, το περιοδικό «Aθηνόραμα» και η Τεχνόπολη, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Δοκίμασαν-κεράστηκαν και κρασί της Σάμου, και άλλα εκλεκτά εδέσματα!
Αφορμή ήταν η συμμετοχή της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών (Ε.Ο.Σ.) Σάμου στο άκρως επιτυχημένο - αν κρίνει κανείς από την πολυπληθή παρουσία του κοινού- φεστιβάλ ελληνικού γευστικού πολιτισμού, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Στον ίδιο χώρο με την Ε.Ο.Σ.Σ., αλλά και σε 3 ακόμα κτίρια της Τεχνόπολης, δεκάδες άλλοι επιλεγμένοι από τους διοργανωτές παραγωγοί από όλες τις γωνιές της χώρας παρουσίασαν πληθώρα γευστικών προϊόντων, όπως τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και κρέατα, βότανα, ξηρούς καρπούς, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά, γλυκά και μαρμελάδες.
Και αύριο 14/4 το φεστιβάλ υποδέχεται τους επισκέπτες από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Η είσοδος έχει οριστεί στα 5 ευρώ, ενώ τα παιδιά κάτω των 12 ετών εισέρχονται δωρεάν.
Στον ίδιο χώρο με την Ε.Ο.Σ.Σ., αλλά και σε 3 ακόμα κτίρια της Τεχνόπολης, δεκάδες άλλοι επιλεγμένοι από τους διοργανωτές παραγωγοί από όλες τις γωνιές της χώρας παρουσίασαν πληθώρα γευστικών προϊόντων, όπως τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και κρέατα, βότανα, ξηρούς καρπούς, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά, γλυκά και μαρμελάδες.
Και αύριο 14/4 το φεστιβάλ υποδέχεται τους επισκέπτες από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Η είσοδος έχει οριστεί στα 5 ευρώ, ενώ τα παιδιά κάτω των 12 ετών εισέρχονται δωρεάν.
Ο Τίτος Φραντζής της Ε.Ο.Σ.Σ. |