AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Ιουλ 2013

Ρεσιτάλ κιθάρας του Μιχαηλάγγελου Τουμανίδη το Σάββατο 13/7


Ρεσιτάλ θα δώσει το Σάββατο 13/7 στις 9 το βράδυ ο διακεκριμένος σολίστ κιθάρας, Μιχαηλάγγελος Τουμανίδης, στη Μαυρογένειο Σχολή, στο Μαλαγάρι της Σάμου.

Το ρεσιτάλ, στο οποίο η είσοδος είναι ελεύθερη, εντάσσεται στο πλαίσιο του 2ου Summer Island Music Festival (SIMF 2013), το οποίο διεξάγεται στο Μαλαγάρι έως τις 21 Ιουλίου.

Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει ήχους από Latin, Jazz, Flamenco & Ethnic μουσική, μέσα από έργα των A.C.Jobim, Κ. Jarrett, Paco de Lucia, G. Nunez, Vangelis, C. Corea και πολλών άλλων. Έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε πλήθος μουσικών σκηνών ανά την Ελλάδα.

Ο Μιχαηλάγγελος Τουμανίδης, είναι ένας σολίστ κιθάρας με πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό του. Εχει τιμηθεί με το Α’ βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής επίδοσης από το Εθνικό Ωδείο καθώς και το Α’ βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας. Ολοκληρώνοντας τις μεταδιπλωματικές σπουδές του, έλαβε πλήθος βραβείων και τιμητικών διακρίσεων σε διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς κλασικής κιθάρας. 

Παράλληλα έχει πραγματοποιήσει σειρά από ρεσιτάλ και εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συμπράξει με μουσικούς όπως ο Al di Meola (κιθάρα), Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), Σταύρος Λάντσιας (πιάνο), Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα), Νίκος Νικολόπουλος (φλάουτο), Janet Kapuya (latin/jazz τραγούδι), Κωνσταντίνος Μπουντούνης (τσέλο) κ.α. Μεταγραφές και έργα του παρουσιάζονται συχνά σε εκπομπές του «Τρίτου Προγράμματος».

Είναι η δεύτερη μουσική εμφάνιση του Μιχαηλάγγελου Τουμανίδη στη Σάμο, καθώς τον Οκτώβριο του 2011 είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά στη Λέσχη Ερασιτεχνών, ένα πρόγραμμα με μουσικές κιθαριστικές διασκευές από διαχρονικές κινηματογραφικές ταινίες.