AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Ιουλ 2013

Κλείνουν τα μαγαζιά στο Πυθαγόρειο την Πέμπτη 4/7

 

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη 4/7 τα καταστήματα στο Πυθαγόρειο της Σάμου, μετά από σημερινή απόφαση του Συλλόγου Επαγγελματιών της περιοχής, οι οποίοι αντιδρούν στο γεγονός ότι τους ζητήθηκε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πως θα κατεδαφίσουν τις πέργκολές τους έως τις 31/10, προκειμένου να μπορέσουν στη συνέχεια να πάρουν άδειες λειτουργίας.

Μάλιστα, οι επιχειρηματίες δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, αν δεν τους παρασχεθούν οι εγγυήσεις ότι του χρόνου τον Απρίλιο θα είναι έτοιμο το Master Plan ή η αρχιτεκτονική μελέτη, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις τους.

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το μεσημέρι ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τίμος Χατζηλαγός, είναι το ποιος θα επιβαρυνθεί με το κόστος της κατασκευής. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Σάμου, Στέλιος Θάνος, που από την πλευρά του προέτρεψε τους επαγγελματίες να υπογράψουν την αίτηση ώστε να πάρουν παράταση και να μην κινδυνεύουν, ανά πάσα στιγμή, να τους υποβάλλονται πρόστιμα.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μανόλης Μαυρέλος δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να παρακάμψουν το νόμο αν και δηλώνουν συμπαραστάτες στον αγώνα των επαγγελματιών.

Ωστόσο οι επαγγελματίες δεν δέχτηκαν αυτή την πρόταση και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Κυριαζής μαζί με τον Τίμο Χατζηλαγό θα επισκεφθούν την Πέμπτη το απόγευμα τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Μίχαλο για να γίνει παρέμβαση στον αρμόδιο υπουργό.

Άλλο ένα θέμα που τέθηκε είναι το παραεμπόριο, για το οποίο όπως είπε ο Δήμαρχος το μεγάλο βάρος έχει πέσει στον Δήμο, που καλείται με τέσσερις υπαλλήλους να περιφρουρήσει όλο το νησί.

Επιπλέον ζήτημα που απασχολεί τους επαγγελματίες, είναι η καθυστέρηση που υπάρχει στην κατασκευή του λιμένα Πυθαγορείου, που επί 10 χρόνια δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, παρουσιάζοντας μια τριτοκοσμική εικόνα στους επισκέπτες.

Πηγή: protothema.gr