AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Ιουλ 2013

Κατεβάζουν ρολά αύριο στο Πυθαγόρειο


Σε καθολικό, 24ωρο λουκέτο στα μαγαζιά τους καλεί αύριο όλους τους καταστηματάρχες του Πυθαγορείου ο τοπικός Σύλλογος Επαγγελματιών. Οργανώνει το απόγευμα της Πέμπτης και γλέντι, προσφέρει και φαγητό και Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση ενάντια σε σειρά ζητημάτων που βρίσκουν αντίθετους τους εμπόρους του Πυθαγορείου αναμένεται μαζική.

Οι περισσότεροι, άλλωστε, έχουν ήδη υπογράψει το σχετικό κείμενο - διεκδικητικό πλαίσιο.

Δεν ξεχνούν, πάντως, λένε, και τους επισκέπτες που διαμένουν στον τόπο τους, που δεν θα μπορούν να βρουν φαγητό την Πέμπτη.

Γι' αυτό και έχουν προγραμματίσει να προσφέρουν στους τουρίστες δωρεάν εδέσματα και κρασί, προσφορά των εστιατόρων και του Συλλόγου Επαγγελματιών, από τις 6 το απόγευμα και μετά, στον κεντρικό δρόμο.

Σκοπεύουν, μάλιστα, να έχουν και ζωντανή μουσική, να στήσουν θέλουν ένα σαμιώτικο γλέντι, ως έκφραση φιλοξενίας, έστω εν μέσω 24ωρης κινητοποίησης.

Δείτε τις θέσεις του Συλλόγου Επιχειρηματιών Δήμου Πυθαγορείου:

"Το Πυθαγόρειο είναι το επίκεντρο του τουρισμού στη Σάμο.

Η πόλη στην οποία δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός επαγγελματιών και ζουν τις οικογένειες τους εκατοντάδες εργαζόμενοι.
 

Έχει φτάσει στο Ναδίρ της οικονομικής του ανάπτυξης ,καθημερινά παρακμάζει και ολισθαίνει σε επίπεδα επικίνδυνα για την οικονομία των μαγαζιών και την στοιχειώδη οικονομική δυνατότητα των εργαζομένων.
 

Ευθύνη σε αυτή την κατάσταση έχουν οι πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας.
 

Είτε με την υπερφορολόγηση ,είτε με τον ασφυκτικό κλοιό των τραπεζών που εκβιάζουν με κάθε τρόπο την πλειοψηφία του λαού μας. είτε με το πετσόκομμα των μισθών και συντάξεων, είτε με τις απάνθρωπες τακτικές των ασφαλιστικών ταμείων (βλέπε Ο.Α.Ε.Ε) είτε με την οικονομική αιμορραγία των νοικοκυριών να σπουδάσουν τα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση στη υγεία και την πρόνοια, έχουν οδηγήσει την μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών – εργαζομένων στην απελπισία και την ανασφάλεια , μη γνωρίζοντας αύριο τι θα ξημερώσει και εάν θα μπορούν στο άμεσο μέλλον να επιβιώνουν στοιχειωδώς.
 

Σημαντική ευθύνη φέρνει ο Δήμος γιατί απαξίωσε με προκλητικό τρόπο τα τελευταία χρόνια τις βασικές ανάγκες της περιοχής. Αρνήθηκε με κάθε τρόπο να ικανοποιήσει τις ελάχιστες ανάγκες στις υποδομές και την λειτουργία της πόλης.
 

Τα αυτονόητα έργα και οι συντηρήσεις των υποδομών προκειμένου να λειτουργήσει αξιοπρεπώς έστω για την τουριστική σαιζόν η πόλη, σήμερα είναι ζητούμενα.
 

Ευθύνη έχουν υπηρεσίες όπως το λιμενικό ταμείο, η κτηματική υπηρεσία του δημοσίου, το λιμεναρχείο που αντί να συναισθανθούν την κρίσιμη κατάσταση που περνά σήμερα ο κάθε εργαζόμενος και επαγγελματίας, την κρίση που βιώνει σε κάθε επίπεδο της ζωής του η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και η χώρα, εξαντλούν με πρωτοφανή και πρωτόγνωρο τρόπο την ακραία αυστηρότητα τους σε βάρος των συναδέλφων.
 

Η επιχείρηση ”πέργολα” που επινόησαν  τα 2 τελευταία χρόνια και όξυναν αυτό το διάστημα, σαν και είναι το σοβαρότερο θέμα που πρέπει να απασχολεί αυτές τις υπηρεσίες, έφερε χιλιάδες πρόστιμα, ανασφάλεια επαγγελματική  και οικονομική αφαίμαξη.
 

Είναι βέβαια οδηγία από την κεντρική κυβέρνηση που έχει στόχο κυρίως την είσπραξη χρημάτων και με περισσή επιμέλεια εφαρμόζεται από τις τοπικές αρχές και υπηρεσίες.
 

Η πιθανότητα κατεδάφισης των περγολών χωρίς εναλλακτική πρόταση που θα είναι λειτουργική και αισθητικά αποδεκτή, θα νεκρώσει εντελώς το Πυθαγόρειο με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία συνολικά των καταστημάτων, αφού ως γνωστό το μεγάλο μέρος της οικονομίας της αγοράς στηρίζεται κυρίως στο λιμάνι.
 

Η αυταρχική και εκβιαστική στάση κάποιων υπηρεσιών σε συναδέλφους δημιουργεί κλίμα κοινωνικής και επαγγελματικής τρομοκρατίας με απρόβλεπτες αντιδράσεις και επιπτώσεις στην κοινωνία του Πυθαγόρειου.
 

 Ο Σύλλογος Επιχειρηματιών του Πυθαγορείου παρά τις προσπάθειες που έκανε και κάνει προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντα συνολικά των συναδέλφων και μετά από προτάσεις αρκετών επαγγελματιών αποφάσισε να σας προτείνει το κλείσιμο των καταστημάτων για την Πέμπτη 4 Ιουλίου. 

Προκειμένου να ασκηθεί η μεγίστη πίεση σε όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες ,προκειμένου να λυθούν θέματα και προβλήματα που θα δώσουν μια ανάσα στην οικονομία και την λειτουργικότητα της περιοχής.
 

Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και πολύ περισσότερους που κάθε επαγγελματίας γνωρίζει και ζει καθημερινά, ζητούμε με την υπογραφή σας την αποδοχή η την άρνηση σας σε αυτή την κίνηση διαμαρτυρίας.
 

Από μας θα εξαρτηθεί αν η πόλη και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούμαστε σε αυτή θα βελτιώσουμε ή ακόμη και θα περισώσουμε κάπως την δραστηριότητα μας ή θα συνεχίσει  η υποβάθμιση και ο επαγγελματικός – οικονομικός μαρασμός μας".