AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Ιουλ 2013

Τη δρομολόγηση του "Ionian Sky" από τις 7 Ιουλίου ζητά η NEL


Επίσημο αίτημα για την κάλυψη της γραμμής Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ικαρία από την Κυριακή 7 Ιουλίου και για όλη τη θερινή περίοδο, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ionian Sky" στη θέση του "Θεόφιλος", υπέβαλε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (NEL Lines) στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Το αίτημα τυπικά αναμένεται να εγκριθεί, αφού η εταιρεία καταθέσει και τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την αξιοπλοΐα του πλοίου την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι η γραμμή είχε παραμείνει ακάλυπτη επί μια εβδομάδα και υπήρξε άμεση παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η NEL Lines, σε επιστολή της προς τον υπουργό, είχε αναφέρει ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει δηλώσει αδυναμία κάλυψης της συγκεκριμένης γραμμής και ότι ενώ ήταν σε συμφωνία με ενδιαφερόμενη εταιρεία για την εκτέλεση των συγκεκριμένων δρομολογίων, αυτή υπαναχώρησε και υπέβαλε νέο αίτημα στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου η κάλυψη να γίνει από πλοία της, με τροποποίηση των δρομολογίων.

Η NEL, με ανακοίνωσή της, έχει αναφέρει ότι το πρόβλημα προέκυψε καθώς το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Θεόφιλος", που εκτελεί τη συγκεκριμένη γραμμή, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τις εργασίες της ετήσιας επιθεώρησής του και ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός καθυστέρησης έγκρισης τριετούς παράτασης στην εταιρεία για το συγκεκριμένο δρομολόγιο από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο οποίο προΐστατο ο πρώην γενικός γραμματέας Αιγαίου, Γιάννης Σπιλάνης.

Πάντως, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου έχει καλέσει προς ακρόαση τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου την Παρασκευή 5 Ιουλίου στη Μυτιλήνη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις γιατί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Θεόφιλος" δεν εντάχθηκε από 23/6 στα εγκεκριμένα δρομολόγια των επιδοτούμενων γραμμών:

1. Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου και επιστροφή.

2. Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου και επιστροφή.

3. Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Καρλόβασι Σάμου - Άγιος Κήρυκος Ικαρίας και επιστροφή.

Στο εξώδικο προς τη NEL Lines επισημαίνεται ότι η αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων συνεπάγεται την έκπτωση από την παρούσα σύμβαση και κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής.

Στελέχη της NEL ανέφεραν στο Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε. ότι τα επιχειρήματα που θα δοθούν στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου θα είναι πειστικά και πιθανότατα η εταιρεία δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ