AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Απρ 2015

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα εκπαιδευτικό στο Μαλαγάρι

Πηγή φωτογραφίας: "ΣΑΜΙΑΚΟΝ ΒΗΜΑ"

Ο 52χρονος εκπαιδευτικός-καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γρηγόρης Τσικριτέας έχασε τη ζωή του το πρωί της Παρασκευής, σε τροχαίο δυστύχημα στη Σάμο.

Λίγο μετά τις επτά, υπό συνθήκες που διερευνώνται από την Τροχαία, η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με φορτηγό στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Σάμου - Καρλοβάσου, στην περιοχή Φλόκα Μαλαγαρίου, με αποτέλεσμα ο άτυχος εκπαιδευτικός να βρει τραγικό θάνατο.

Το φορτηγό οδηγούσε 56χρονος Αλβανός, ο οποίος δεν τραυματίστηκε. Ο εν λόγω οδηγός συνελήφθη, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σάμου.

"Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον απροσδόκητο χαμό του εκλεκτού μας συναδέλφου και συνεργάτη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου Γρηγόρη Τσικριτέα", αναφέρει η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ και σημειώνει:

"Η ξαφνική απώλεια ενός πραγματικά αγαπητού και αξιόλογου μέλους της εκπαιδευτικής μας κοινότητας και μάλιστα με τόσο άδικο τρόπο, πλημμυρίζει με πόνο και αναπάντητα ερωτήματα την ψυχή και το μυαλό όλων των συναδέλφων που είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν την τραγική αυτή είδηση. Το γεγονός ότι ο Γρηγόρης έφυγε από κοντά μας την ώρα που μετέβαινε στην εργασία του προκειμένου να ασκήσει τα καθήκοντά του όπως έκανε κάθε μέρα, καθιστά το γεγονός ακόμα πιο τραγικό.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια και τους συγγενείς του, καθώς και στους συναδέλφους και συνεργάτες στους οποίους πραγματικά θα λείψει πολύ
".


Η πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Σάμου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.Π.Ε) δήλωσε:

"Παρασκευή 3 Απριλίου ένας καλός άνθρωπος, προπονητής, φίλος, ο Γρηγόρης Τσικριτέας, έφυγε από κοντά μας.

Το βέβαιο είναι πως όλοι θα τον θυμόμαστε με αγάπη.

Η Τ.Ε Ε.Ο.Π.Ε και εγώ προσωπικά θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, η ψυχή τους να γεμίσει με δύναμη  για να αντέξουν αυτό το πόνο.

Οι προγραμματισμένοι αγώνες βόλεϊ που συμπίπτουν με την ώρα της κηδείας αναβάλλονται.

Σε όλους του υπόλοιπους αγώνες Σάββατο και Κυριακή θα παρακαλούσα όλες τις ομάδες να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή
".



"Σήμερα είναι μια μαύρη ημέρα για τον Σαμιακό Αθλητισμό. Έφυγε από κοντά μας, με εντελώς άδικο τρόπο, ο φίλος, ο Γρηγόρης Τσικριτέας", αναφέρει με τη σειρά της η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάμου, που σημειώνει:

"Έφυγε ένας άνθρωπος που αγάπησε και υπηρέτησε τον αθλητισμό όσο λίγοι. Έφυγε ένας χαμογελαστός άνθρωπος, ένας μαχητής της ζωής, ένας επιστήμονας. Ένας σπάνιος άνθρωπος, που για όσους τον γνώριζαν, ήταν φίλος.

Τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι Γρηγόρη
".

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ Σάμου ομόφωνα αποφάσισε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στον σαββατιάτικο αγώνα κατάταξης μεταξύ των Α.Ψ.Ε.Σ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ-Π.Α.Σ ΙΚΑΡΟΣ, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής "στον φίλο που έφυγε".



Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα για την τραγική απώλεια του Γρηγόρη Τσικριτέα:

"Το Δ.Σ. και όλα τα μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου μετά τη θλιβερή είδηση του τραγικού θανάτου του αγαπητού μας συναδέλφου Φυσικής Αγωγής, Γρηγόρη Τσικριτέα, που έφυγε αναπάντεχα και άδικα από τη ζωή, σε τροχαίο δυστύχημα, την Παρασκευή, 3/4/2015, αισθανόμαστε βαθιά οδύνη για τον άδικο χαμό του και, με βαθιά εκτίμηση του ήθους και της προσφοράς του στην εκπαίδευση, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και τους οικείους του, που τόσο πρόωρα και άδικα στερήθηκαν την παρουσία του αγαπημένου τους προσώπου και αποφασίζουμε ομόφωνα:

1.    Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
2.    Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Καλό σου ταξίδι, Γρηγόρη.  Θα σε θυμόμαστε πάντα
".


Η ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και  τους οικείους του εκπαιδευτικού Γρηγόρη Τσικριτέα "για το ξαφνικό και πρόωρο θάνατο του".

"Η τοπική μας κοινωνία και η Δ.Α.Κ.Ε Καθηγητών έχασε ένα ενεργό και δραστήριο άνθρωπο που με την απλότητα του προσέφερε πολλά στην Σάμο και στο επαγγελματικό του περιβάλλον
", τονίζουν τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε Σάμου.