AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Απρ 2015

Η πορεία των εν εξελίξει έργων στην πόλη της Σάμου

Φωτογραφία αρχείου My Samos Blog

Για τα έργα που εκτελούνται στην πόλη της Σάμου ενημερώνει τους πολίτες ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σάμου, Γιάννης Καραγιαννίδης. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους παρουσιάστηκε και στο πρόσφατο (27/2) έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ο Δήμαρχος θα καλέσει μετά το Πάσχα τους ενδιαφερόμενους τοπικούς φορείς σε σχετική συζήτηση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη:

"1. Οι εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης στους δρόμους της πόλης που έχουν σκαφτεί για να περάσουν τα δίκτυα αποχέτευσης και ομβρίων υδάτων είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 10 Μαρτίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, οι συνεχείς βροχοπτώσεις κατέστησαν αδύνατη την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών.

Στο διάστημα που η βροχόπτωση  παρουσίασε παροδική ύφεση (3-4ημέρες), έπειτα από εντολή της Τεχνικής Υπηρεσίας, ο ανάδοχος προχώρησε σε  διαμόρφωση σκάφης έδρασης οδοστρώματος, μέσω εκσκαφής, στον δρόμο του Νοσοκομείου (σύμφωνα με τη σχετική δέσμευση του Δημάρχου) και στη συνέχεια σε οδοστρωσία. Την επόμενη ημέρα η έντονη βροχόπτωση  παρέσυρε  το υλικό  στο σύνολο του δρόμου,  επιδεινώνοντας την υπάρχουσα κατάσταση.

Σε επανειλημμένες διερευνητικές απόπειρες ανάλογων εργασιών στους υπόλοιπους δρόμους, τα ποσοστά υγρασίας του εδάφους ήταν απαγορευτικά για να προχωρήσουμε στην οδοστρωσία.

Σε όλο αυτό το διάστημα πάντως και για όλο το επόμενο, μέχρι της ασφαλτόστρωσης των δρόμων, γίνονται σχεδόν καθημερινά επιχωματώσεις και διαμορφώσεις του καταστρώματος, με στόχο να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη  δυνατή βατότητα.

2. Αναφορικά με το έργο της παραλιακής, παρά τις συνεχείς βροχοπτώσεις, κατέστη δυνατό να  ολοκληρωθεί  το 80% του κρηπιδώματος, το 25% του λιθόστρωτου, ενώ έχουν κατασκευαστεί  τα παρτέρια και τα παγκάκια από το λιμάνι και για 250 μέτρα  μήκους.

Σχετικά με την πλακόστρωση της πλατείας, το υλικό το οποίο είχε επιλεγεί για  να ταιριάζει με το υπάρχον υλικό, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο. Το υλικό που  παρελήφθη το πρωί, μεταφέρεται στον χώρο του εργοταξίου και οι εργασίες πλακόστρωσης θα ξεκινήσουν άμεσα.

Παραμένει το πρόβλημα της πρόσθετης χρηματοδότησης 298.166? που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του όλου έργου.

Ο Δήμαρχος έχει στείλει σχετικά έγγραφα και κάνει συνεχείς παρεμβάσεις και επισκέψεις, σε συνεργασία με τον βουλευτή Δημήτρη Σεβαστάκη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η  απαιτούμενη πίστωση.

3. Σχετικά με τις κατολισθήσεις στην Περιμετρική οδό, η Τεχνική Υπηρεσία, με έγγραφό της, ζήτησε τη  διενέργεια αυτοψίας από την εταιρεία ΓΕΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Ε.Π.Ε.

Σύμφωνα με την πρώτη έκθεση αυτοψίας, τα κατολισθητικά φαινόμενα οφείλονται στο ασυνήθιστα  υψηλό ποσοστό βροχόπτωσης.

Αναμένεται η δεύτερη έκθεση αναφορικά με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της περιμετρικής.

Παράλληλα, ο Δήμος  έχει ζητήσει με έγγραφο τη διεξαγωγή αυτοψίας από  εμπειρογνώμονα του Τ.Ε.Ε, η οποία αποφασίστηκε από το Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τ.Ε.Ε.

Ο δρόμος είναι ανοιχτός για τη διέλευση των οχημάτων σε όλο το μήκος  του, εκτός των τελευταίων 200 μέτρων, όπου ο δρόμος πρέπει να παραμείνει κλειστός λόγω αυξημένου κινδύνου κατολισθήσεων. Στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού γίνεται παράκαμψη της κυκλοφορίας σε υφιστάμενη οδό.


4. Το έργο 'Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης' ολοκληρώθηκε.

Ο Δήμαρχος προτίθεται να προσκαλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της πόλης σε ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση επί της πορείας των έργων την Τετάρτη του Πάσχα 15 Απριλίου, στις 6.30 μμ. στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου".