AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Ιουλ 2015

Σεμινάριο για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα στις 25/7 στο Καρλόβασι

 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διοργανώνει το Σάββατο 25 Ιουλίου στο Καρλόβασι της Σάμου δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα "Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα Πράσινη και Γαλάζια, Νεοφυείς Επιχειρήσεις και Σύγχρονα Χρηματοδοτικά Εργαλεία".

Θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Μυρτώ του Κτηρίου Λυμπέρη, Α' όροφος, οδός Παλαμά 2 στο Καρλόβασι κατά τις ώρες 10:00-14:00 και 16:00-20:00.

Δείτε το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα:



Το επιμορφωτικό αυτό πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου "Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου" και συγκεκριμένα μέσω της Δράσης 4 "Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις Τοπικές Κοινωνίες".

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να συμβάλλει δραστικά σε επίπεδο εκμάθησης των βημάτων και του τρόπου εφαρμογής που χρειάζεται κάποιος για να μάθει πως θα σκέφτεται καινοτόμα και θα διακρίνει τις ευκαιρίες πράττοντας το διαφορετικό επιχειρηματικά, πως και με ποιους τρόπους θα εκμεταλλευθεί τις δυνατότητες του νησιού του στους φυσικούς πόρους που του παρέχονται, με ποιόν τρόπο και με ποια εργαλεία θα ξεκινήσει κάτι καινούριο συνεργατικό και καινοτόμο.

Το πρόγραμμα θα προσπαθήσει να σταθεί ως αφορμή για τη μεγάλη αλλαγή αντιλήψεων και πρακτικών των τοπικών κοινωνιών σε αυτό που λέγεται ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Α.Ε.Ι/Τ.Ε.Ι, αποφοίτους Ι.Ε.Κ, αποφοίτους Μεταλυκειακής εκπαίδευσης, αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να εισαχθούν και να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους στην καινοτομία, γαλάζια και πράσινη επιχειρηματικότητα, στα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και στις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Επίσης απευθύνεται σε μισθωτούς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ιδιοκτήτες Μικρών & Μεσαίων Επιχειρήσεων, φοιτητές κοινωνικών/οικονομικών και άλλων επιστημών, στελέχη επιχειρήσεων, εργαζόμενους σε τράπεζες οι οποίοι δεν έχουν την κατάλληλη εξειδίκευση στα αντικείμενα, στελέχη εταιρειών που μπορεί να καθορίζουν επενδυτικές πολιτικές, στελέχη που απασχολούνται με την αναδιοργάνωση της επιχείρησης, στελέχη δημοσίου τομέα, ασφαλιστικούς σύμβουλους που προωθούν σχετικά προϊόντα, μέλη συνδικαλιστικών σωματείων, φοιτητές οικονομικών σχολών που επιθυμούν να λάβουν πρακτικές γνώσεις, σε εκπροσώπους μαζικών και τοπικών φορέων.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε άνεργους νέους που επιθυμούν να δημιουργήσουν και να δράσουν στους πόρους του τόπου τους σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις που θα αναπτύξουν την τοπική τους κοινωνία και θα αποτελέσουν προστιθέμενη αξία με πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους.


Δείτε περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής.

Στους συμμετέχοντες δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής.


Εισηγητής θα είναι ο Ευστράτιος Σπύρου, Επισκέπτης Καθηγητής Διεθνών Ναυτιλιακών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.


Επικοινωνία – Πληροφορίες:

Πολύκαρπος Καραμούζης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τηλέφωνο: 2241099228, e-mail: pkaramouzis@rhodes.aegean.gr

Ευστράτιος Σπύρου, Επισκέπτης Καθηγητής Διεθνών Ναυτιλιακών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Τηλέφωνο: 6980795004, e-mail: smspyrou@hotmail.com

Φωτεινή Μιχαηλίδου, Τοπικός συνεργάτης Δράσης 4, Τηλέφωνο: 2273082248 (10:00 - 14:00).