AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Ιουλ 2015

ΒΙΝΤΕΟ: Με Σούπερ Πούμα στη Σάμο έξι διασωθέντες του χθεσινού ναυαγίου


Στη Σάμο μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης με ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας έξι από τους διασωθέντες του χθεσινού ναυαγίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Μεταξύ αυτών ήταν μία έγκυος και ένα παιδί. Πλάνα από την από αέρος διάσωσή τους έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία.

Στο βίντεο διακρίνεται καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης των έξι αλλοδαπών από το πλήρωμα του Σούπερ Πούμα, στη θαλάσσια περιοχή νότια του Αγαθονησίου.

Και οι έξι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στις 13:22 χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο "Αρίσταρχος ο Σάμιος".





Εκεί οι τρεις παρελήφθησαν από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Άλλος ένας μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στο Πυθαγόρειο.

Την Τετάρτη ο αριθμός των θυμάτων του ναυαγίου ανήλθε στους τέσσερις, καθώς ανασύρθηκαν οι σοροί άλλων δύο ανδρών και μίας γυναίκας.

Στο μεταξύ, άντρες της Λιμενικής Αρχής Σάμου εντόπισαν και συνέλαβαν στη βραχονησίδα Κουνέλι Αγαθονησίου υπήκοο Τουρκίας ο οποίος φέρεται ως ο χειριστής-διακινητής της λέμβου που μετέφερε παράτυπους μετανάστες και βυθίστηκε χθες εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και προσάγεται εντός της ημέρας ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κω.

Σε νεώτερη πληροφόρηση, το τουρκικό Κέντρο Επιχειρήσεων γνωστοποίησε βραδινές ώρες χθες ότι τελικά οι διασωθέντες από τουρκική ακταιωρό ανέρχονται σε 11 και όχι σε 13, όπως αρχικά είχε ενημερώσει.   

Άλλα οκτώ άτομα -οι έξι που παρελήφθησαν από το Σούπερ Πούμα και δύο από πλωτό του Λιμενικού- διασώθηκαν από τις ελληνικές Αρχές.

Στις έρευνες που συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων - τουλάχιστον 15 - αγνοουμένων συμμετέχουν ναυαγοσωστικό, τρία περιπολικά σκάφη κι αεροσκάφος του Λιμενικού, ελικόπτερο της Frontex και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.