AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Ιουλ 2015

Παγωτό κρέμα με σάλτσα σαμιώτικης μπούκνας και κρασί νέκταρ!

Πηγή: koykoycook.gr

Άλλο ένα γλυκό σαμιακής έμπνευσης παρουσιάζει σήμερα το Μy Samos Blog!

Πρόκειται για ένα παγωτό κρέμα με σάλτσα σαμιώτικης μπούκνας (μαύρου σύκου) και κρασί νέκταρ.

Τη συνταγή του παγωτού δημιούργησε και δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της, www.koykoycook.gr, η γνωστή Σαμιώτισσα σεφ Ρένα Κώστογλου.

Δείτε αναλυτικά τι μας προτείνει!

ΥΛΙΚΑ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΑΛΤΣΑΣ

- 15 - 20 ώριμες μπούκνες
- 2/3 φλιτζανιού άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 μικρό ποτηράκι κρασί νέκταρ Σάμου 
- 1 βανίλια

Ξεφλουδίζετε τις μπούκνες:


Τις κόβετε κομματάκια και τις βάζετε σε αντικολλητική κατσαρόλα:


Ρίχνετε την ζάχαρη...


...και το κρασί:


Ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά και βράζετε μέχρι να λιώσουν και να δέσει η σάλτσα:



Την αφήνετε να κρυώσει καλά:



ΥΛΙΚΑ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΓΩΤΟΥ



- 4 αυγά χωρισμένα
- 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι κρεμόριο

- Μισό φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη
- 2 φάκελοι γκαρνί
- 4 βανιλέτες

Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια:
 

Χτυπάτε τα ασπράδια με την άχνη και το κρεμόριο:


Βάζετε την σφικτή μαρέγκα που μόλις φτιάξατε σε ένα μπωλ:


Στο μπωλ του μίξερ ρίχνετε τα κροκάδια με την ακατέργαστη ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν:


Ρίχνετε μέσα στο μείγμα των κρόκων τους 2 φακέλους γκαρνί μαζί με 1/2 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέτετε και τις βανιλέτες:


Με απαλές κινήσεις (για να μην χαθεί ο αέρας της μαρέγκας) ενσωματώνετε την μαρέγκα στην κρέμα του παγωτού:



Βάζετε το μείγμα σε  φόρμες να παγώσει στο ψυγείο:


Όταν αρχίσει να σφίγγει βάζετε στην μέση της μιας φόρμας κατά μήκος μια χονδρή γραμμή σάλτσα μπούκνας. Την ανακατεύετε με κυκλικές κινήσεις για να δημιουργήσετε "νερά" μέσα στο παγωτό. Αφήνετε την άλλη φόρμα σκέτη:
 

Σερβίρετε μαζί με σάλτσα μπούκνας:



Καλή απόλαυση να 'χετε!

Φωτογραφίες: Στέλιος Μυλιώτης - Ρένα Κώστογλου

Δείτε πώς να φτιάξετε frozen yogurt με μπούκνες Σάμου!