AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Μαΐ 2017

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 17 και 18/5 στη Σάμο


Στην πανελλαδική πανεργατική απεργία συμμετέχουν την Τετάρτη 17 Μαΐου το Εργατικό Κέντρο Σάμου (Ε.Κ.Σ) και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Το Ε.Κ.Σ οργανώνει την ημέρα εκείνη και συγκέντρωση στις 10 το πρωί στα γραφεία του, αλλά και την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 7 μ.μ στην πλατεία Καρλοβάσου. Στις κινητοποιήσεις θα δώσουν το παρών και άλλοι τοπικοί σύλλογοι και σωματεία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ΕΚΣ, "η κυβέρνηση στις 17 και 18 Μάη φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το 4ο Μνημόνιο.

Κανείς δεν μπορεί να μένει θεατής στη νέα σφαγή που μας ετοιμάζουν. Δεν αντέχουμε άλλο τσεκούρι σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα. Δεν ανεχόμαστε να είμαστε σύγχρονοι σκλάβοι. Κανένας συμβιβασμός με τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία.

Να δώσουμε απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι ο λαός συμφωνεί με τα μέτρα. Η απάντηση λαού πρέπει να δοθεί με μαζικό ξεσηκωμό! Ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ".

Στη διήμερη απεργιακή κινητοποίηση θα λάβει μέρος και το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου.

"Η εφαρμογή της ‘προσωπικής διαφοράς’ σημαίνει νέες καταστροφικές περικοπές στις υπάρχουσες συντάξεις μας έως και 18%. Έχουν συμφωνήσει σε νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου. Μας αποκλείουν από την υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τα νέα μέτρα φορτώνονται στα προηγούμενα που μέχρι σήμερα έχουν λεηλατήσει τις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις, έχουν κατακλέψει τα δώρα μας και εξαφάνισαν το ΕΚΑΣ".

"Όλοι στον δρόμο του αγώνα, σε αποφασιστική-αδιάκοπη-μαζική δράση, για να προασπίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας και της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Να ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές" αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχει και ο Αγροτικός Σύλλογος Σάμου, που καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ για "τον βίαιο ξεριζωμό των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από τις καλλιέργειές τους".

Ζητά την  κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που προηγήθηκαν, την  απρόσκοπτη αγροτική δραστηριότητα χωρίς χαρακτηρισμούς "κατά κύριο επάγγελμα" κλπ με μια κύρια και αποκλειστική ασφάλιση χωρίς επιπλέον εισφορές, καθώς και την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ προσαυξημένου κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί για εργαζόμενους, αγρότες κι επαγγελματίες.