AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Μαΐ 2017

"Ανοιχτές πόρτες" στο οινοποιείο του Ε.Ο.Σ. Σάμου στις 27/5


Μια μοναδική γευσιγνωστική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι λάτρεις του κρασιού στη Σάμο, καθώς το Σάββατο 27 Μαΐου ο Ενιαίος Οινοποιητικός Συνεταιρισμός του νησιού (Ε.Ο.Σ.Σ) συμμετέχει στην πανελλήνια εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» που διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών και τα επισκέψιμα οινοποιεία της Ελλάδας.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού.

Στόχος της φετινής συμμετοχής του Ε.Ο.Σ Σάμου στον θεσμό «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελεί η διοργάνωση μιας εκπαιδευτικής δραστηριότητας με επίκεντρο το κρασί:

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 27 Μαΐου, από τις 11:00 το πρωί έως τις 13:00, οι λάτρεις του κρασιού, οι επαγγελματίες του χώρου εστίασης και ψυχαγωγίας αλλά και όσοι θα ήθελαν να ενημερωθούν σχετικά με τους οίνους του Ε.Ο.Σ Σάμου, τις διαδικασίες παραγωγής και οινοποίησης, τη θερμοκρασία που απαιτείται για την βελτιστοποίηση της γευστικής δοκιμής καθώς και τους καλύτερους συνδυασμούς με τις εκάστοτε γαστρονομικές επιλογές μπορούν να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν ένα εξειδικευμένο σεμινάριο γευσιγνωσίας με εισηγήτρια την Οινολόγο του ΕΟΣ Σάμου κ. Ευαγγελία Αργυρού.

Για τη συμμετοχή μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 2273087510  (εσωτ. 539) ως και τις 22 Μαΐου 2017 ή να στείλετε email με το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητα καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, στο marketing.samoswine@gmail.com

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 

Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν παράλληλα να ξεναγηθούν στο χώρο του Μουσείου Οίνου, να γνωρίσουν την μακραίωνη ιστορική διαδρομή, να μυηθούν στην ιδιαίτερη ταυτότητα της ποικιλίας του μοσχάτου, να διαπιστώσουν πόσο συνδέεται η τοπική κοινωνία με τον αμπελώνα σε αναβαθμίδες, να μάθουν σχετικά με το γεωφυσικό ανάγλυφο αλλά και τον ιδιαίτερο τρόπο οινοποίησης –παράγοντες που συντελούν αποφασιστικά στην παραγωγή του παγκοσμίως γνωστού και πολυβραβευμένου σαμιώτικου κρασιού.