AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Μαΐ 2017

Εορτασμός της ημέρας λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στις 9/5


Και στη Σάμο θα εορταστεί στις 9 Μαΐου η ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944  κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση τιμής προς τους πολεμιστές, αγωνιστές, νεκρούς και θύματα του αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Ειδικότερα, για τον φετινό εορτασμό την Τρίτη 9 Μαΐου θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών.

Για την ίδια ημέρα, προγραμματίστηκαν:

* 10:30:   Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλεως Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσεβίου.

* 11:30:  Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, στην πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων από τους αντιπεριφερειάρχη, βουλευτή, διοικητή 79 ΑΔΤΕ, δήμαρχο, αστυνομικό διευθυντή, λιμενάρχη, διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών, πρόεδρο Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών.

Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν στεφάνια οι εκπρόσωποι όλων των Παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον Νομό (Π.Ε.Α.Ε.Α., Π.Ο.Α.Ε.Α., Π.Σ.Ε.Α.Ε.Α.).