AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Μαΐ 2017

"Ασθενεί" το Περιφερειακό Ιατρείο Μαραθοκάμπου


Για "άθλια κατάσταση" που επικρατεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαραθοκάμπου, όσον αφορά στην καθαριότητα του χώρου (γεμάτοι κάδοι με σκουπίδια, μολυσμένα υλικά αποθηκευμένα σε κουτί που έχει καιρό να αδειαστεί), για έλλειψη αγροτικού γιατρού και υπολειτουργία του ιατρείου που "τον προηγούμενο μήνα λειτούργησε μόνο εφτά φορές, αφού η γιατρός έκανε τις εφημερίες της στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου" κάνουν λόγο η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου και η τοπική Ομάδα Γυναικών.

Για τους λόγους αυτούς ζήτησαν συνάντηση με τη διοικούσα Τριμελή Επιτροπή, αρμόδια για τη λειτουργία του Περιφερειακό Ιατρείο Μαραθοκάμπου, αποτελούμενη από τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου Γ. Υφαντή και τους Α. Κοζώνη και Γ. Κουτσοδόντη, διορισμένους από την κυβέρνηση.

Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη 3 Μαΐου σε αίθουσα του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, όπου παρευρέθησαν μέλη της Λαϊκής Επιτροπής, μέλη της Ομάδας Γυναικών και το Σωματείο Οικοδόμων. Επίσης, συμμετείχαν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαραθοκάμπου, ο αντιδήμαρχος Μαραθοκάμπου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και η γιατρός του χωριού.

Ζητήθηκε:
Η πλήρης στελέχωση του Π.Ι. Μαραθοκάμπου με αγροτικό γιατρό, μαία και νοσηλεύτρια. Πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας. Να λειτουργήσει ως Κέντρο Εφημεριών.

Η άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου και του Νοσοκομείου Σάμου με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Η κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους άνεργους και τις οικογένειές τους.

Αυτόνομο πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες του σαμιακού λαού.

Η Υγεία και η Πρόνοια να έχουν ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Κράτος.

Στη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι η κύρια αιτία που δεν λύνονται τα προβλήματα μας είναι οι συνεχείς περικοπές χρηματοδοτήσεων στο σύστημα Υγείας. 

Ανακοινώθηκε η δημιουργία τοπικής μονάδας υγείας (ΤΟΜΥ) στον Μαραθόκαμπο. «Αυτή η Μονάδα μάς είπαν ότι θα στελεχωθεί με τέσσερις  γιατρούς(!!!!!), επισκέπτρια υγείας, δύο νοσηλευτές και δύο διοικητικούς υπαλλήλους! Πόσο προκλητικά ακούγεται αυτό στα αυτιά των κατοίκων του χωριού μας!

Ενώ λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια ματώσαμε να διεκδικούμε το αυτονόητο, δηλαδή  γιατρό για το ιατρείο μας, έτσι ώστε να μας παρέχεται η στοιχειώδης πρωτοβάθμια φροντίδα και περίθαλψη και με το ζόρι έχουμε έναν, έρχονται τώρα να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια για να κάμψουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας με υποσχέσεις για πολυδύναμα ιατρεία".

"Το θετικό αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η ανακοίνωση ότι ο Μαραθόκαμπος θα γίνει Κέντρο Εφημεριών. Ένα σημαντικό αίτημά μας γίνεται πράξη. Η γιατρός θα είναι κάθε μέρα στο Ιατρείο και θα κάνει κάποιες εφημερίες στο χωριό. Κάτι για το οποίο χρόνια τώρα μας έλεγαν ότι ‘αυτό ποτέ δεν πρόκειται να γίνει’.

Όσο για την καθαριότητα του Ιατρείου, ανέλαβε ο δήμος μετά από πίεση, με το προσωπικό καθαριότητας που διαθέτει, να επιλύσει το πρόβλημα. Για τον αγροτικό γιατρό η απάντηση ήταν ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον στην προκήρυξη της θέσης, έτσι θα γίνει νέα προκήρυξη, πράγμα που σημαίνει αρκετούς μήνες χωρίς γιατρό" αναφέρουν η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου και η Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου.