AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Φεβ 2019

Ενημερωτικό σεμινάριο μελισσοκομίας στη Σάμο στις 2 και 4/3


Η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ "Δήμητρα" διοργανώνει το Σάββατο 2 και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου σεμινάριο-ενημέρωση για το έργο "Παροχή συμβουλευτικής και εκπαιδευτικής βοήθειας στους μελισσοκόμους της Σάμου για την βελτίωση της μελισσοκομικής τους επιχειρηματικότητας".

Το έργο είναι μονοετές, με δυνατότητα ανανέωσης ενός χρόνου, και περιλαμβάνει δράσεις όπως: Αναλύσεις γενετικού υλικού ώστε να καθοριστεί η ντόπια φυλή και να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα της στο βαρρόα με σκοπό την αναπαραγωγή της, λήψη και αναλύσεις δειγμάτων για ασθένειες και εκπαίδευση μελισσοκόμων σε όργανα εργαστηρίου (μικροσκόπιο κλπ). 

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, με κοινή ώρα έναρξης τις 5 μ.μ.. 

Εκπαιδευτές είναι η Κ. Φανή Χατζήνα (βιολόγος-τακτική ερευνήτρια στο τμήμα Μελισσοκομίας- Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), η οποία είναι και η υπεύθυνη του έργου και ο Λεωνίδας Χαριστός (Γεωπόνος, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ). 

Το πρωινά του Σαββάτου 2 Μαρτίου και της Κυριακής 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε μελισσοκομεία για συλλογή γενετικού υλικού.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Σάμου στο 2273 041150 και στο email melissokomikos_karl@otenet.gr.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com