AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Φεβ 2019

Γνωστοί καλλιτέχνες στο 2ο Μουσικοθεατρικό Φεστιβάλ Σάμου από 4 έως 7/3


Αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στις παραστάσεις θεάτρου, stand up comedy και τη συναυλία στο πλαίσιο του 2ου Μουσικοθεατρικού Φεστιβάλ Σάμου, το οποίο θα διεξαχθεί από 4 έως 7 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου, υπό την αιγίδα του δήμου.

Όλες οι παραστάσεις και η συναυλία αρχίζουν στις 21:00.

Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο Κύκλος στην πόλη της Σάμου και Βιβλιοπωλείο Καραστάθης στο Καρλόβασι

Τηλέφωνα για πληροφορίες και κρατήσεις: 2310257218 και 6986713300.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Δευτέρα 4 Μαρτίου

“Η Κιβωτός του Ζάρα” με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο


Ο «όρθιος κωμικός» Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στη Σάμο με την απόλυτη stand up comedy παράσταση!

Ο αστείρευτος Χριστόφορος Ζαραλίκος συνυπογράφει με τον Πιτσιρίκο τα κείμενα της παράστασης και για πρώτη φορά υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Κακλέα μας παρουσιάζει στο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Σάμου στο Βαθύ  τη Δευτέρα 4 Μαρτίου  2019 τη νέα του παράσταση "Η Κιβωτός του Ζάρα".

Στην απρόβλεπτη και προκλητική τους παράσταση, θα υπάρχουν - όπως πάντα - πολιτική σάτιρα, μοναδικές πρόζες, απίστευτοι αυτοσχεδιασμοί, αλλά και οι… «διάλογοι» με το κοινό! 

Mε διάθεση πάντα να σατιρίζει την φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας, με εγγυημένο κέφι, τρελή διάθεση και ανατρεπτικό χιούμορ, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος υπόσχεται ότι δε θα αφήσει τίποτα ασχολίαστο!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο : Πιτσιρίκος  - Χριστόφορος Ζαραλίκος 
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Κακλέας
Ηχοληψία: Άρης Πρόδρομος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια:  90 λεπτά
Εισιτήριο: Κανονικό 13 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ
Σημεία προπώλησης: Βιβλιοπωλείο Κύκλος, 2273023884 και Βιβλιοπωλείο Καραστάθης στο Καρλόβασι

Site: zaralikos.gr

Τρίτη 5 Μαρτίου

"Τα σκουπίδια" του Γιάννη Ξανθούλη



Το εμβληματικό αυτό έργο του Γιάννη Ξανθούλη είναι μια πικρή σάτιρα για μια πραγματικότητα επίκαιρη ακόμα. Σκουπίδια είναι τα όνειρα κάποιων ανθρώπων που ζωντανεύουν για να καυτηριάσουν όσα συμβαίνουν στις ζωές μας χωρίς δική μας υπαιτιότητα.

‘Ένα έργο σπονδυλωτής απελπισίας με γελαστικό έρεισμα. Παροπλισμένες φιγούρες και αισθήματα που έρχονται στην επιφάνεια με την επίφαση μιας γιορτής εκατό χρόνια μετά τον παρόντα χρόνο. Αυτό ήταν το σκεπτικό – αφορμή για να παρελάσουν τα πρόσωπα των σκουπιδιών με τα τραγελαφικά αφηγήματά τους’ (Γιάννης Ξανθούλης)

Σ’ αυτή τη σουρεαλιστική φουτουριστική γιορτή ζωντανεύουν τα «σκουπίδια-όνειρα» που μας προετοιμάζουν για όσους  ‘γνώριμους’ θα συναντήσουμε επί σκηνής:

τον μικρο-κλέφτη Οδυσσέα που μπαινοβγαίνει στις φυλακές, ενώ οι πάσης φύσεως Μεγάλοι Αρχικλέφτες μένουν ατιμώρητοι, την αποκλειστική νοσοκόμα Σάντα Ζουμπουλιά την Απαλλάχτρια που ‘λυτρώνει’ τους ασθενείς της βαριά άρρωστης Ελλάδας, τη μάνα-φάντασμα που στοιχειώνει τα όνειρα του γιου της θυρωρού στην οδό Σκουφά, στην πρωτεύουσα των σκουπιδιών, τον βιοπαλαιστή Στέλιο Μανίτσα που δε σταματάει να δουλεύει ακόμα και στον ύπνο του,  σε μία Ελλάδα πρωινή, μία βραδινή και μία του ονείρου, τους ηλικιωμένους συνταξιούχους που αποφασίζουν να ενώσουν τις μισές τους συντάξεις μ’ ένα γάμο, και τη μάνα φρικιό, Βασιλική Μετατρούλου, που βρίσκει τον πραγματικό της εαυτό προσφέροντας τις υπηρεσίες  της καρδιάς της σ’ αυτούς που οι ‘χρηστοί πολίτες’ αποκαλούν περιθώριο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης

Μουσική: Φίλιππος Παχνιστής

Χορογραφίες: Άκης Σιδέρης

Σκηνικά-Κοστούμια: Κοραής Δαμάτης

Διδασκαλία τραγουδιών: Νένη Ζάππα

Φωτογραφίες: Δημήτρης Λυκουρέζος

Αφίσα: Ελένη Κανιώτη

Παίζουν οι:

Ελένη Γερασιμίδου

Αντώνης Ξένος

Άκης Σιδέρης

Αγγελική Ξένου

Φωνή πόντικα: Νικολέτα Βλαβιανού

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ώρα έναρξης: 21.00

Διάρκεια:  105 λεπτά

Εισιτήριο: Κανονικό 13 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ

Σημεία προπώλησης: Βιβλιοπωλείο Κύκλος, 2273023884 και Βιβλιοπωλείο Καραστάθης στο Καρλόβασι

Τετάρτη 6 Μαρτίου


"Το Σύνδρομο της Άδειας Φωλιάς" των Ζαχαρούλας Χρόνη & Κωνσταντίνας Καλλιβωκά.



“Είσαι δικιά μου, δημιουργία μου, κομμάτι μου!”

Ψυχικός εγκλεισμός, ελευθερία, απώλεια και η πραγματική έννοια της αγάπης & του σεβασμου: Στην πρώτη τους σκηνοθετική προσπάθεια η Ζαχαρούλα Χρόνη και η Κωνσταντίνα Καλλιβωκά- γνήσια τέκνα της σχολής Σταυράκου- βασίζονται σε ένα από τα σημαντικότερα έργα όλων των εποχών, το Γυάλινο Κόσμο του Τένεσι Ουίλιαμς και δημιουργούν “Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς”. Μέσα από το δικό τους κείμενο, προκύπτει μία καινούργια ιστορία και εν τέλει μία νέα οπτική για το μοντέλο της εύθραυστης, δυσλειτουργικής οικογένειας. Τελικά οι σχέσεις των μελών αυτής της οικογένειας τους χαρίζουν την πολυπόθητη ασφάλεια ή τους καθιστούν ανήμπορους και φιμωμένους;

2 ηθοποιοί, 4 ρόλοι

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης και η Ηρώ Πεκτέση αποδέχονται το στοίχημα των σκηνοθετών να στήσουν και να υποδυθούν παραπάνω από έναν χαρακτήρες ο καθένας, καθιστώντας ένα ήδη ανατρεπτικό έργο, ακόμα πιο ενδιαφέρον τεχνικά.

Η υπόθεση του έργου

Ο Φίλιππος αγωνίζεται να σπάσει τους οικογενειακούς δεσμούς και να φύγει μακριά από το σπίτι-κελί στο οποίο μεγάλωσε, όπου η κόντρα με τον πατέρα του είναι συνεχής. Ο Κωνσταντίνος Δημητρίου, αυστηρή και επιβλητική φιγούρα, τείνει να ελέγχει τις ζωές των παιδιών του, ενώ είναι υπερπροστατευτικός με την κόρη του. Η Νεφέλη έχει μια σπάνια ασθένεια που κάνει τα κόκαλά της να σπάνε με το παραμικρό, γεγονός που προήλθε από την εγκατάλειψη της μητέρα της και που καθιστά τον πατέρα της μοναδικό στήριγμα. Όταν εμφανίζεται στη ζωή τους ο Γιώργος, οι ισορροπίες μεταξύ των τριών αλλάζουν. Ο έρωτάς του με τη Νεφέλη και ο τρόπος που θα τον διαχειριστεί ο πατέρας της, κάνει το σπίτι όλο και πιο εύθραυστο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο, Σκηνοθεσία: Ζαχαρούλα Χρόνη, Κωνσταντίνα Καλλιβωκά

Κίνηση - Χορογραφία: Ελεάνα Νικολοπούλου

Σχεδιασμός φώτων: Μαρία Κούτσου

Πρωτότυπη μουσική: Βασίλης Λάμπρου

Ηθοποιοί: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ηρώ Πεκτέση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ώρα έναρξης: 21.00

Διάρκεια: 80 λεπτά

Εισιτήριο: Κανονικό 13 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ

Σημεία προπώλησης: Βιβλιοπωλείο Κύκλος, 2273023884 και Βιβλιοπωλείο Καραστάθης στο Καρλόβασι

Πέμπτη 7 Μαρτίου

«Βόλτα στα Εξάρχεια»: Συναυλία του Χρήστου Θηβαίου



Κακόφημα, δημιουργικά, συκοφαντημένα, ιδιαίτερα, καλλιτεχνικά, παραμελημένα. Κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που έχουν συνοδεύσει τα Εξάρχεια. Του χθες και του σήμερα. Την πιο εναλλακτική γειτονιά της Αθήνας. Τη γειτονιά που συνδέθηκε με μερικές από τις πιο σημαντικές μορφές του νεότερου πολιτισμού μας: Νικόλα Άσιμο, Παύλο Σιδηρόπουλο, Αρλέτα, Κατερίνα Γώγου.

«Ρε μπαγάσα, εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά, οι φίλες μου είναι σύρματα τεντωμένα. Είμαστε έμποροι ονείρων... Γι’ αυτό άντε και καλή τύχη μάγκες».

Το αποτύπωμα τους στο παρόν αναζητά ο Χρήστος Θηβαίος, σε μια «Βόλτα στα Εξάρχεια», τη γειτονιά που αγαπά και κατοικεί από μικρός. Βόλτα στους μύθους και στα τραγούδια που φέρνουν το άρωμα των Εξαρχείων.

Στο δεύτερο μέρος των παραστάσεων, ο Χρήστος Θηβαίος, τραγουδά όσα έχει και έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια:  Άμλετ της Σελήνης, Ας Χαθείς, Αγάπη, Δεν Είμαι Άλλος, Ημερολόγιο, Παλιός Στρατιώτης, Μικρή Πατρίδα, Βροχή μου, Γυναίκα, Ποια Θάλασσα, Ημερολόγιο και τόσα άλλα που αποτελούν μια σπουδαία μουσική προίκα. 

Μαζί του ο Μάξιμος Δράκος στο πιάνο και ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα.

Μηχανικός Ήχου: Γιώργος Κορρές

Οργάνωση παραγωγής: Cricos


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ώρα έναρξης: 21.00

Εισιτήριο: Κανονικό 15 ευρώ, Μειωμένο 13 ευρώ

Σημεία προπώλησης: Βιβλιοπωλείο Κύκλος, 2273023884 και Βιβλιοπωλείο Καραστάθης στο Καρλόβασι

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com