AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Φεβ 2019

"Ξέφυγαν" πάλι τα νούμερα...


Απότομη αύξηση παρουσιάζουν ξανά οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο.

Μετά από πολυήμερη "ησυχία" από απέναντι, σήμερα στο νησί βγήκαν άλλοι 50, ενώ και το βράδυ της Κυριακής είχαν αποβιβαστεί 43.

Αποτέλεσμα είναι οι πρόσφυγες-μετανάστες στη Σάμο να έχουν ξεπεράσει εκ νέου τους 4.100, εκ των οποίων οι 3.841 συνωστίζονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην πρωτεύουσα του νησιού...


Στο μεταξύ, την εκτίμηση ότι "χρειάζεται ένα πιο ευέλικτο νομοθετικό πλαίσιο για τη μετανάστευση" διατύπωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, στη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου «Κράτος και κοινωνία. Προκλήσεις για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες», που διοργανώθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων λειτουργίας του θεσμού του Συνηγόρου του Πολίτη.

Όπως είπε, για τους πρόσφυγες ισχύουν η Συνθήκη της Γενεύης, καθώς και επιμέρους πρωτόκολλα, ενώ για τους μετανάστες δεν υπάρχει καμία παγκόσμια συμφωνία.

Ο κ. Βίτσας ενημέρωσε για τα δύο μεγάλα προβλήματα που παραμένουν σχετικά με το προσφυγικό, τη Μόρια στη Λέσβο και την κατάσταση στο Βαθύ της Σάμου. «Το πραγματικό πρόβλημα, όμως είναι η Σάμος. Κάνουμε διάφορα, αλλά δεν έχουμε αποδειχθεί επαρκείς», ανέφερε ο κ. Βίτσας, σημειώνοντας πως τα χοτ-σποτ είναι μια επινόηση της Ευρώπης μόνο για την Ελλάδα.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com