AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Φεβ 2019

Ταινία και χορός από την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου στις 16/2


Η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου θα προβάλει στις 9 το βράδυ του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου την ταινία "Τζάνγκο: Ο Βασιλιάς του Σουίνγκ". Θα προηγηθεί χορευτικό δρώμενο από τη Σχολή Χορού "Samos School of Dance" της Χριστίνας Τσαρδούλια.

Οι μαθητές της σχολής, μέσω του χορού, θα βάλουν τους θεατές στο κλίμα της ταινίας προσφέροντάς τους ξεχωριστές στιγμές, αντίστοιχες του περσινού show που προηγήθηκε της προβολής του ντοκιμαντέρ "Ντουνταμέλ, ο ήχος των παιδιών".

Η ταινία "Τζάνγκο: Ο Βασιλιάς του Σουίνγκ (Django)" είναι μια βιογραφική ταινία γαλλικής παραγωγής του 2017.



Η υπόθεση της ταινίας:

Βρισκόμαστε στο Παρίσι το 1943. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, ο τσιγγάνος Τζάνγκο Ράινχαρτ, μια μοναδική προσωπικότητα της εποχής και βιρτουόζος της κιθάρας, βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του. Κάθε βράδυ το Παρίσι χορεύει με τη σουίνγκ μουσική του στα Φολί Μπερζέρ, ενώ την ίδια στιγμή οι τσιγγάνοι της Ευρώπης καταδιώκονται και εξολοθρεύονται από τους ναζί. 


Όταν η γερμανική προπαγάνδα τού ζητάει να πάει στο Βερολίνο για συναυλίες, διαισθάνεται τον κίνδυνο και αποφασίζει να δραπετεύσει στην Ελβετία με τη βοήθεια της γαλλίδας φίλης του, Λουίζ ντε Κλερκ. Ταξιδεύει στη λίμνη της Γενεύης με την έγκυο σύζυγό του και τη μητέρα του. Αλλά η απόδραση τους είναι πιο πολύπλοκη απ` ό,τι περίμενε. 

Οι τρεις τους βρίσκονται στη δίνη του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. Κατά τη διάρκεια αυτής της καθοριστικής περιόδου, ο Τζάνγκο Ράινχαρτ παρέμεινε ένας ξεχωριστός μουσικός και συνθέτης που αντιστάθηκε με την τέχνη και το χιούμορ του, αναζητώντας συνεχώς δρόμους προς τη μουσική τελειότητα. 



Σκηνοθεσία: Etienne Comar. Πρωταγωνιστούν: Reda Kateb, Cecile De France, Bea Palya, Bimbam Merstein, Gabriel Mirete.

Διάρκεια: 117'.

Δείτε το trailer της ταινίας:

 
Important note for Google Translate users: 
To watch the video please return to the untranslated version of this post.