AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Φεβ 2019

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της σαμιακής καταγωγής Τ. Επτακοίλη στις 16/2


Το νέο βιβλίο της Τασούλας Επτακοίλη, της δημοσιογράφου και συγγραφέως με καταγωγή από τη Σάμο, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Το βιβλίο έχει τίτλο "Ο Γκάρης" και παρουσιάζεται στο χώρο του "Ιανός Cafe" (Σταδίου 24, Αθήνα) στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Εκτός από τη συγγραφέα θα μιλήσουν για το βιβλίο οι: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συγγραφέας εκπαιδευτικός, Ηλίας Μαγκλίνης, δημοσιογράφος, συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς. 

Παράλληλα, για τους μικρούς φίλους θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι με δραστηριότητες εμπνευσμένο από το βιβλίο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«- Πετάει ο γάιδαρος;

– Για να δούµε…

Ο Γκάρης ήταν ένας γάιδαρος όπως όλοι οι άλλοι. ∆ούλευε σκληρά, κουβαλούσε φορτία, είχε υποµονή, άντεχε στην πείνα και στη δίψα. Μέχρι που µια µέρα, ο Γκάρης άλλαξε και δεν ήταν πια ένας γάιδαρος όπως όλοι οι άλλοι. Απέκτησε δυνάµεις που κανένας από τη γενιά του δεν είχε ποτέ, ούτε είχε καν ονειρευτεί, για να βοηθάει όλα τα ζώα που έχουν ανάγκη.

Γι’ αυτό µιλούν γι’ αυτόν µε θαυµασµό πρόβατα και γουρούνια, κότες και λαγοί, αετοί και µοσχάρια. Ακόµα και άλογα. Ή µάλλον, κυρίως τα άλογα. Και δεν τον θαυµάζουν µόνο. Τον ζηλεύουν. Γιατί ξέρουν καλά πως ούτε µε µια τρίχα από την ουρά του δεν µπορούν να συγκριθούν»

Κάπως έτσι αυτή η συναρπαστική ιστορία για το πιο παρεξηγημένο από τα οικόσιτα ζώα γίνεται η απόδειξη του ότι όποιος αποφασίσει να πολεµήσει την αδικία θα ανακαλύψει πως είναι πολύ πιο δυνατός από όσο νοµίζει…

Λίγα λόγια για την Τασούλα Επτακοίλη

Η Τασούλα Επτακοίλη. Φωτογραφία: Γιώργος Βαρβάκης

Η Τασούλα Επτακοίλη γεννήθηκε στη Σάμο και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά από τη διδασκαλία προτίμησε τη δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο (Μελωδία FM 99,2), σε εφημερίδες και περιοδικά. Από το 2003 γράφει στην εφημερίδα Η Καθημερινή. Επίσης, είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού Blue της AEGEAN.

Η Τασούλα Επτακοίλη, που μίλησε με σπαρακτικό λόγο στους ενήλικες για την απώλεια («Το άλλο μου ολόκληρο» / εκδόσεις Πατάκη), ξετρέλανε τους πιτσιρικάδες με το παραμύθι που ακολούθησε («Ο Γουργούρης»/ εκδόσεις Πατάκη), επέστρεψε με ποίηση («Η γυναίκα στο ασανσέρ»/ εκδόσεις Πατάκη) και τώρα απευθύνεται και πάλι στους μικρούς - και όχι μόνο - αναγνώστες με τρυφερότητα γνωρίζοντάς τους τον «Γκάρη». 

Η εικονογράφηση είναι της Στέλλας Στεργίου.

Ζει στην Αθήνα.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com