AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Μαρ 2019

Και στις αεροπορικές συγκοινωνίες το Μεταφορικό Ισοδύναμο


Την επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στις αεροπορικές συγκοινωνίες για τους κατοίκους της Σάμου και άλλων νησιών ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρόδο, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως έκανε γνωστό, οι συνομιλίες με τις αεροπορικές εταιρείες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και στόχος της κυβέρνησης είναι να τεθεί σε εφαρμογή η επιδότηση των αεροπορικών εισιτηρίων, μέχρι το τέλος Μαΐου ή το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου.

«Έχουμε ήδη ετοιμάσει την τροπολογία που θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή» ανέφερε ο κ. Σαντορινιός, σημειώνοντας πως, αφού προχωρήσουν τα απαραίτητα τεχνικά θέματα, θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα καθορίζει τη διαδικασία εφαρμογής του μέτρου.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για τις θετικές επιπτώσεις που ήδη έχει το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τους κατοίκους των νησιών. Όπως είπε, πρόκειται για ένα μέτρο που εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για ειδικές πολιτικές στα νησιά.

Ήδη, όπως είναι γνωστό, σε 49 νησιά το Μεταφορικό Ισοδύναμο εφαρμόζεται στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στη μεταφορά εμπορευμάτων, ενώ σύντομα θα ισχύσει και για τα καύσιμα στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, αφού εντός των ημερών αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Σαντορινιό, στόχος είναι από το 2020 να ισχύσει το μέτρο για τα καύσιμα σε όλα τα νησιά, έτσι ώστε η τιμή τους στα νησιά να μην υπερβαίνει τον μέσο όρο της τιμής στα πρατήρια της Αττικής.

«Καταφέραμε να βρούμε πόρους για το Μεταφορικό Ισοδύναμο (περίπου 170 εκατ. ευρώ), που αποτελούσε χρόνιο και διαρκές αίτημα των κατοίκων των νησιών, για το οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα. Βρήκαμε αυτούς τους πόρους, διότι εμείς δεν κάνουμε δωράκια στις φαρμακευτικές εταιρείες, όπως έκαναν οι προηγούμενοι, όπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών» τόνισε ο κ. Σαντορινιός, ο οποίος επισήμανε ότι το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι ανεξάρτητο των προσπαθειών που συνεχίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό να επανέλθουν σε όλα τα νησιά οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.

Απόψε το βράδυ ο κ. Σαντορινιός πρόκειται να κάνει αναλυτική παρουσίαση του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, στην αίθουσα «Κορνήλιος Καστοριάδης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στην εκδήλωση ο αναπληρωτής υπουργός θα παρουσιάσει όλες τις πτυχές του Μεταφορικού Ισοδύναμου, κυρίως τα οφέλη που αποκομίζουν κάτοικοι και επιχειρηματίες των νησιών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com