AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Μαρ 2019

Οι θέσεις της "Πορείας Ευθύνης" για τις Δομές Υποδοχής-Εκπαίδευσης Προσφύγων


Τις θέσεις της σχετικά με τις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων παρουσιάζει εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου η δημοτική παράταξη "Πορεία Ευθύνης" και ο επικεφαλής της υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Αντώνης Σίμος.

Ο κ. Σίμος αναφέρει αναλυτικά για τις Δ.Υ.Ε.Π τα εξής:

"Δυστυχώς για μια ακόμη φορά προσπαθούν κάποιοι από θέση ισχύος να διχάσουν την κοινωνία. Στην προσπάθειά τους, αυτή τη φορά την πληρώνουν αθώα παιδιά, παιδιά και από τις δύο πλευρές, δηλαδή και τα Ελληνόπουλα και τα διερχόμενα από το νησί μας παιδιά των μεταναστών - προσφύγων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μάθηση. Όμως είναι εντελώς λάθος και επιεικώς επικίνδυνος ο τρόπος και η προσπάθεια να ενταχθούν με το ζόρι αυτά τα διερχόμενα από το νησί μας παιδιά στην ελληνική κοινωνία, και μάλιστα στην κοινωνία ενός ακριτικού νησιού. 

Δικαιολογημένα αντιδρούν οι γονείς σ’ αυτή την de facto κατάσταση που προσπαθούν να τους επιβάλουν ορισμένοι εντελώς πρόχειρα και χωρίς κανένα σχέδιο, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τα ιδεολογικά τους πρότυπα περί μίας κακώς εννοούμενης αλληλεγγύης και μίας ανυπόστατης ενσωμάτωσης μεταναστών με εντελώς διαφορετικό πολιτισμό και τρόπο ζωής.   

Είναι εντελώς αδιανόητο, απάνθρωπο και εντελώς αντιπαιδαγωγικό να χρησιμοποιούνται παιδιά, για να πετύχουν κάτι, που η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων δεν το δέχεται. Στην περίπτωση αυτή για ποια δημοκρατία μιλάμε και ποιες αξίες τελικά υποστηρίζουμε. 

Μέσα στην πόλη της Σάμου λειτουργούν ήδη αίθουσες διδασκαλίας, αφού οι  διάφορες ΜΚΟ έχουν μισθώσει κατάλληλους χώρους για το λόγο αυτό. Άλλωστε τόσο το άρθρο 14 της υπ’ αριθ. 2013/33 οδηγίας της ΕΕ που εκδόθηκε στις 26-3-2013, όσο και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 139654/ΓΔ4/2017, που δημοσιεύτηκε με το ΦΕΚ 2985Β/30-8-2017, αναφέρουν ότι η εκπαίδευση μπορεί να διεξάγεται και εντός των κέντρων φιλοξενίας. Γιατί λοιπόν δεν θέλουν οι υπεύθυνοι της Κυβέρνησης να ακολουθήσουν μία μέση λύση και να βρουν ένα χώρο όπου θα απασχοληθούν αυτά τα παιδιά;

Παρότι λοιπόν, σύμφωνα με τα παραπάνω, η λύση φαίνεται ότι είναι πολύ απλή, οι υπεύθυνοι δεν επιθυμούν να την εφαρμόσουν. Επιθυμούν να δημιουργούν εντάσεις και φασαρίες. Δηλαδή με λίγα λόγια, και κατά τη δική μου άποψή μου, στην ουσία δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους, ούτε για την διατάραξη της ψυχικής τους υγεία, αλλά για το πώς θα εφαρμόσουν στην κοινωνία μας τη δική τους ιδεολογία και δημοκρατία".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com