AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαρ 2019

Υπογράφτηκε η σύμβαση για τη δημιουργία πανεπιστημιούπολης στη Σάμο


Ανοίγει ο δρόμος για τη διαμόρφωση πανεπιστημιούπολης στο Καρλόβασι της Σάμου, μετά από την υπογραφή από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της σύμβασης για την αποκατάσταση και συντήρηση των ιστορικών κτηρίων στα Ταμπάκικα της Σάμου, τα οποία ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.


Όπως αναφέρει ο βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης, "με την υπογραφή της σύμβασης και από το ΥΠΠΟΑ προχωρά κανονικά, τόσο η συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) σε επίπεδο κτηριακών μελετών, όσο και το συνολικό έργο διαμόρφωσης μιας σύγχρονης Πανεπιστημιούπολης στη Σάμο.

Να θυμίσουμε ότι για το εν λόγω έργο, έχει εγκριθεί ήδη από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και μέσω του ΕΣΠΑ το ποσό των 4.108.093,00 Ευρώ, που εντάχθηκε στο  Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο 2017-2020.

Στόχος  η περαιτέρω ανάπτυξη της ακαδημαϊκής αξίας του νομού Σάμου, όσο και η  πολύπλευρη ανάπτυξη του νησιού, μέσα από την ανάδειξη αρχιτεκτονικών συνόλων στο νομό, τον εκπαιδευτικό και συνεδριακό τουρισμό".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com