AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Μαρ 2019

Συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Αν. Σάμου Κώστα Τζίχα με τους νέους


Με νέους, μαθητές, σπουδαστές και εργαζόμενους συναντήθηκαν πρόσφατα ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Κώστας Τζίχας, και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σύμφωνα με το 902.gr "στη συνάντηση αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος που ανέδειξε τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι νέες, όπως η ανεργία, η υποαπασχόληση και οι μισθοί των 300 ευρώ, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, τα προβλήματα των σχολείων με τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα, η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, η αδυναμία πολλών οικογενειών να ανταποκριθούν στα φροντιστήρια που τείνουν να γίνουν κύρια μορφή εκπαίδευσης, το νέο νόμο για το Λύκειο που το μετατρέπει σε εξεταστικό κέντρο, αφαιρώντας και τα τελευταία υπολείμματα ολοκληρωμένης γνώσης που αναπτύσσει την κρίση των μαθητών κλπ.

Επίσης αναδείχθηκαν οι ελλείψεις σε χώρους άθλησης, αλλά και η ανεπάρκεια αυτών που υπάρχουν στην πόλη όπως το Κλειστό Γυμναστήριο, καθώς και η οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών για την άθληση των παιδιών τους κ.ά.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Τζίχας αφού υπογράμμισε ότι πολλά απ’ αυτά τα προβλήματα και ιδιαίτερα όσα αφορούν το δήμο, έχουν αποτελέσει αντικείμενο παρεμβάσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε την ανάγκη της οργανωμένης πάλης των νέων μέσα από τις μαθητικές κοινότητες, τα σωματεία και τους συλλόγους. Όπως τόνισε, «σ’ αυτόν τον αγώνα οι κομμουνιστές, οι Κνίτες είναι και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή».

Όσον αφορά τις εκλογές επισήμανε ότι όλα τα προβλήματα των νέων πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου.

Απέναντι στο μαύρο όλων αυτών των προβλημάτων, η λύση δεν είναι το γκρίζο που υπόσχονται οι συνδυασμοί των αστικών κομμάτων και των λεγόμενων ανεξάρτητων. Η απάντηση από τη νέα γενιά πρέπει να είναι το «κόκκινο» της ελπίδας, των αγώνων, της προοπτικής μιας κοινωνίας που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. «Ρίξτε κόκκινο σε όλες τις κάλπες της 26ης Μάη» κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Τζίχας".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com