AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Μαρ 2019

Μαζικές αφίξεις προσφύγων-μεταναστών στο Καρλόβασι!

Φωτογραφία αρχείου

Το Καρλόβασι έβαλαν "στόχο" το πρωί της Τετάρτης οι διακινητές προσφύγων-μεταναστών με βάρκες από τα μικρασιατικά παράλια.

Συγκεκριμένα με διαφορά λίγων ωρών εντοπίστηκαν δύο φουσκωτές βάρκες που μετέφεραν συνολικά 117 αλλοδαπούς.

Η πρώτη βάρκα μετέφερε 56 άτομα και εντοπίστηκε από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Καρλοβάσου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβάσου.

Η δεύτερη βάρκα μετέφερε 62 άτομα και εντοπίστηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Καρλοβάσου από πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.

Και πάλι υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης,το πλήρωμα του σκάφους της Frontex προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος.

Προανάκριση διενεργείται και σε αυτή την περίπτωση από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβάσου.

Παρά τις εξαγγελίες του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, περί αποσυμφόρησης της Σάμου, η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά.

Χωρίς να συνυπολογίζονται οι 117 που αφίχθησαν την Τετάρτη στο Καρλόβασι, οι πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες που διέμεναν έως την Τρίτη στη Σάμο έφτασαν τους 4.217, εκ των οποίων οι 4.007 διαμένουν υπό άθλιες συνθήκες στο ΚΥΤ της πρωτεύουσας του νησιού.

Οι αναχωρήσεις προς την ενδοχώρα ήταν μηδενικές, όπως και οι επιστροφές προς Τουρκία, που είναι εδώ και πολύ καιρό ανύπαρκτες. 

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com