AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Μαρ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου στη Θεσσαλία!


Αποστολή στη Θεσσαλία πραγματοποίησε πριν από λίγες μέρες ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ).


Τα μέλη και φίλοι του Ομίλου επισκέφτηκαν αρχικά τα Μετέωρα, την Καλαμπάκα και τις γύρω περιοχές. Στην Καλαμπάκα τους υποδέχτηκαν τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Καλαμπάκας "Μετέωρα" και ο χοροδιδάσκαλός τους, Γιάννης Δήμας. 

Η σαμιώτικη αποστολή ενσωματώθηκε και συμμετείχε στο έθιμο της Καντάδας το βράδυ του Σαββάτου 9 Μαρτίου, περπατώντας και τραγουδώντας στα σοκάκια και τους δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία της πόλης που στήθηκε μεγάλος χορός.

Το απόγευμα της Κυριακής 10/3 τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Σάμου παρευρέθηκαν στον Εσπερινό της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητου ο οποίος έδωσε την ευλογία του στη σαμιώτικη αποστολή. Στη συνέχεια ιδιαίτερες στιγμές ακολούθησαν στο έθιμο του ‘Τρανού Χορού’, όπου οι ντόπιοι (κυρίως ηλικιωμένοι) σε έναν πολύ μεγάλο κύκλο τραγούδησαν και χόρεψαν. Την Καθαρά Δευτέρα δεν έλειψε η πατροπαράδοτη φασολάδα της Καλαμπάκας σε ένα γλέντι με μουσική και χορό.

Η περιήγηση συνέχισε στις γειτονικές πόλεις Τρίκαλα και Καρδίτσα, όπου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα. Στην πόλη των Τρικάλων, τα μέλη του ΧΟΡ.Ο.Σ επισκέφθηκαν την αίθουσα του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων όπου τους καλωσόρισε ο χοροδιδάσκαλος Παναγιώτης Μάνος, παλιός γνώριμος του χοροδιδασκάλου του ΧΟΡ.Ο.Σ, Μάκη Ευαγγέλου, αφού ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων έχει επισκεφθεί το νησί μας πριν περίπου 12 χρόνια. Οι δυο χοροδιδάσκαλοι και οι χορευτές συζήτησαν για τα πολιτιστικά δρώμενα που τους ενώνουν, όπως και για νέες συνεργασίες.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την αποστολή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου στη Θεσσαλία!






















Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com