AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Μαρ 2015

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας


Η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε) Σάμου για το 2015 πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε  υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νίκου Κατρακάζου, με τη συμμετοχή  των μελών  του Σ.Ο.Π.Π, εκπροσώπων εθελοντικών οργανώσεων και με τηλεδιάσκεψη του  Επάρχου Ικαρίας, του Δήμου Φούρνων και εθελοντών.

 Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση ήταν τα εξής:

• Σύσταση και λειτουργία Κέντρου Επιχειρήσεων στην Π.Ε Σάμου.

• Αντιπυρικός σχεδιασμός και ενέργειες πρόληψης για το 2015.

• Σεισμοί – Επιχειρησιακή ετοιμότητα εμπλεκόμενων φορέων και ενημέρωση για την προγραμματισθείσα άσκηση.

Οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών, των φορέων και των εθελοντών που συμμετείχαν δήλωσαν στο σώμα το βαθμό ετοιμότητάς τους, τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί για την κατάλληλη προετοιμασία – αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών, καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης αυτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου και Πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων και της ενεργής συμμετοχής των εθελοντικών οργανώσεων σε κάθε σχεδιασμό. Παράλληλα, τόνισε ότι όλοι οι φορείς θα πρέπει να προετοιμαστούν έγκαιρα για την αντιπυρική περίοδο με τον καθαρισμό περιοχών από απορρίμματα και εύφλεκτα υλικά, τις αποψιλώσεις, και τους καθαρισμούς των δασικών δρόμων  δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις ενέργειες πρόληψης και στην αντιπυρική  προετοιμασία. 

Παρά τις αντιξοότητες της σημερινής συγκυρίας και της μηδενικής κρατικής χρηματοδότησης των Περιφερειών όλοι οι φορείς οφείλουν να υπερπηδήσουν τα εμπόδια και να είναι έτοιμοι στο μέτρο του δυνατού να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε έκτακτο γεγονός.

Η συνεδρίαση έκλεισε με έγκριση του  Αντιπυρικού Σχεδίου του 2015 της Π.Ε Σάμου αφού συμπληρώθηκε με τις προτάσεις  των μελών του Σ.Ο.Π.Π.