AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Μαρ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Απελευθέρωσαν πέρδικες στη Σάμο!


Η ηλιόλουστη ημέρα της Κυριακής έδωσε την ευκαιρία στα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρλοβάσου να πραγματοποιήσουν μία από τις πολλές τους δράσεις που αφορούν τόσο τον εμπλουτισμό της πανίδας του τόπου, όσο και της επίπονη προσπάθεια θηροφύλαξής της από "λαθροθήρες", οι οποίοι δεν ανήκουν στην μεγάλη κυνηγετική οικογένεια. 

Οι δράσεις του συλλόγου εκτός των παραπάνω περιλαμβάνει επίσης σπορές, δημιουργία σημείων υδροληψίας, έλεγχο για την πρόοδο των απελευθερωμένων ειδών, φιλανθρωπικό έργο καθώς και ενεργή συμμετοχή στην κοινωνική ζωή του τόπου. Το ταξίδι των περδίκων που απελευθερώθηκαν ξεκίνησε από την παραγωγή τους στο εγκεκριμένο από το Κράτος εκτροφείο της Β΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους (Β΄ Κ.Ο.Α) στη Μυτιλήνη και αφού ως νεοσσοί πέρασαν το Αιγαίο παρελήφθησαν τον Ιούνιο του 2014 από το σύλλογο και τοποθετήθηκαν στο εκτροφείο του σε μια πανέμορφη περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Υδρούσσας και Κοντακαίικων για να ενηλικιωθούν.

Περίπου εκατόν πενήντα πέρδικες απελευθερώθηκαν σε δέκα ιδιαιτέρως δύσβατες περιοχές της Δυτικής Σάμου στις οποίες αφθονεί η κάλυψη, η τροφή και το νερό. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι προαναφερθείσες ενέργειες του συλλόγου καθώς και όλων των κυνηγετικών οργανώσεων της Ελλάδας πραγματοποιούνται με χρήματα των κυνηγών – μελών τους και όχι από κρατικά κονδύλια αποφέροντας από τις ανωτέρω δράσεις στον κρατικό προϋπολογισμό αρκετά κατ΄έτος εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή δράση του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρλοβάσου!