AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Μαρ 2015

Ταξιδιωτικά γραφεία της Σάμου μέλη στη νέα Ομοσπονδία Ταξιδιών Ελλάδας


Και η Σάμος θα εκπροσωπηθεί στην υπό σύσταση Ομοσπονδία Ταξιδιών Ελλάδας (Hatta Federation). Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος των Εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων (Hatta) Λύσανδρος Τσιλίδης, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του συνδέσμου.
 
Μέλη αυτής της ομοσπονδίας θα είναι, όπως είπε, ταξιδιωτικά γραφεία από Αθήνα, Ρόδο, Ρέθυμνο, Σάμο, Κυκλάδες, Χανιά και Σύρο.

Η σύστασή της κρίθηκε σκόπιμη για να είναι ξεκάθαρος και διακριτός ο ρόλος των τουριστικών γραφείων ως οι βασικοί πωλητές των ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Κύριος στόχος του Hatta παραμένει η ίδρυση τουριστικού επιμελητηρίου, όπου και θα ενταχθούν οι δραστηριότητες των ταξιδιωτικών γραφείων, αλλά και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στην παρέμβασή της, η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Έλενα Κουντουρά στάθηκε στον κομβικό ρόλο των τουριστικών γραφείων, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία είναι σύμμαχος του κλάδου για το καλό του ελληνικού τουρισμού. Έμφαση, όπως ανάφερε, θα δοθεί στην αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών και στην εκπαίδευση.

Πηγή: Α.Π.Ε-Μ.Π.Ε

Φωτογραφία: Ηρακλής Μήλας