AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Ιουλ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Θερινή Σκακιστική Ακαδημία στη Σάμο!


Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι δραστηριότητες της φετινής "Θερινής Σκακιστικής Ακαδημίας, η οποία οργανώθηκε από τον Σκακιστικό Όμιλο Σάμου "Μέλισσος" σε συνεργασία με τον Δήμο Σάμου, στο πλαίσιο των δράσεων για την ανάδειξη της υποψηφιότητας της Σάμου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Στην Ακαδημία συμμετείχε και ο διεθνούς φήμης Grand Maitre Στέλιος Χαλκιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο ισχυρός σκακιστής επισκέφτηκε το νησί μας.

Στις δραστηριότητες της Ακαδημίας περιλαμβανόταν ένα τριήμερο σκακιστικό σεμινάριο 12 ωρών στο οποίο δίδαξε ο Στέλιος Χαλκιάς, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες που χρησιμοποιεί ο Όμιλος στην πόλη της Σάμου και στο Καρλόβασι.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 20 σκακιστές του Ομίλου και διδάχτηκαν πολλά από τον φιλοξενούμενο γκραν μετρ.

Τον μεγάλο γκραν μετρ όμως είχαν την τύχη να γνωρίσουν και οι πιο μικροί σκακιστές του Ομίλου αφού στο περιθώριο του σκακιστικού σεμιναρίου βρέθηκε χρόνος ώστε ο Grand Maitre να βρεθεί με τους μικρούς σκακιστές και να μιλήσει μαζί τους για το σπουδαίο αυτό πνευματικό παιχνίδι αλλά και να τους δείξει μικρά και μεγάλα μυστικά πάνω στη σκακιέρα!

Οι δραστηριότητες της φετινής ακαδημίας ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής με ένα αγώνα επίδειξης σιμουλτανέ 40 σκακιέρων. Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από αυτό τον αγώνα επίδειξης!









Οι διοργανωτές της Ακαδημίας ευχαριστούν θερμά: 

•    τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο που με χαρά ανταποκρίθηκε άμεσα  στο αίτημά μας για την οργάνωση της ακαδημίας
•    το Προσωπικό του Δήμου Σάμου και ιδιαίτερα τις κυρίες Έλενα Χουσνή και Αγγέλα Καζάκου καθώς και τον εκπαιδευτικό κ. Αντώνη Παναγιώτου που εργάστηκαν ακούραστα για την άρτια διοργάνωση του αγώνα επίδειξης στην αυλή του Δημαρχείου,
•    την αεροπορική εταιρεία Astra Airlines που με χαρά πρόσφερε το εισιτήριο για την μεταφορά από και προς Σάμο του GM,
•    τον κ. Δημήτρη Χριστινίδη και το ξενοδοχείο Samos Bay Hotel που ευγενικά παραχώρησε ένα δωμάτιο για την φιλοξενία του GM,
•    τον κ. Στέλιο Ζαρμπάνη και την εταιρεία Cash & Carry Ζαρμπάνης που προσέφερε τα νερά, αναψυκτικά και σνακ στους μικρούς σκακιστές που συμμετείχαν στον αγώνα επίδειξης,
•    την Σαμιακή Τηλεόραση και τον κ. Αλέξη Κομνηνό από το Samos Radio Cafe που κάλυψαν δημοσιογραφικά τον αγώνα επίδειξης,
•    τους διευθυντές των ΕΠΑΛ Σάμου και Γυμνασίου Καρλοβασίου κ. Βαγγέλη Τσεσμελή και κ. Γιάννη Σοφούλη που συμπλήρωσαν το σκακιστικό υλικό για τον αγώνα επίδειξης.

Οι διοργανωτές επίσης συγχαίρουν τους σκακιστές που συμμετείχαν στο σεμινάριο και έπαιξαν στον αγώνα επίδειξης και περιμένουν να τους δούν και πάλι σε κάποιο από τα σκακιστικά δρώμενα που ακολουθούν.

Τέλος, ελπίζουν και εύχονται η ιδέα του Δημάρχου Σαμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου, για την καθιέρωση μιας Σαμιακής Θερινής Σκακιστικής Ακαδημίας (με σεμινάρια και αγώνες επίδειξης) σε ετήσια βάση να πραγματοποιηθεί. Τα μέλη του "Μέλισσου" δηλώνουν πάντα πρόθυμα να εργαστούν για αυτόν τον σκοπό.