AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Ιουλ 2015

Το Κ.Κ.Ε τίμησε τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου


Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους περισσότερους από 200 νεκρούς μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου διοργάνωσε την Κυριακή η τοπική Τομεακή Επιτροπή του Κ.Κ.Ε, στο μνημείο που έχει στηθεί σε μία από τις κορυφές του Κέρκη.

Στην ομιλία του, ο Κώστας Τζίχας μέλος της Τ.Ε. Σάμου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου, στον αλτρουϊσμό και το καθημερινό παράδειγμα των μαχητών και μαχητριών.

"Μας εμπνέουν και μας συντροφεύουν στους καθημερινούς αγώνες μας η μαχητικότητα, ο ηρωισμός, το ηθικό ανάστημα, ο δίκαιος αγώνας, η αυτοθυσία τους. Το όραμά τους μιας Ελλάδας ανεξάρτητης χωρίς ξένους δυνάστες, μιας Ελλάδας της κοινωνικής δικαιοσύνης και προκοπής. Με τον λαό αφέντη του πλούτου που παράγει με την καθημερινή τίμια δουλειά του. Μιας Ελλάδας του σοσιαλισμού-κομμουνισμού", είπε ο κ. Τζίχας.

Στο μνημείο του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου κατέθεσαν στεφάνια το Παράρτημα Σάμου Π.Ε.Α.Ε.Α-Δ.Σ.Ε (Κούλα Καραμηνά-Πόθου), η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης (Ρούλα Στεφανάκη), το Τ.Σ. Σάμου της Κ.Ν.Ε (Βαλεντίνα Μαζαράκη), η Κ.Ο.Β Μαραθοκάμπου (Φιλιώ Μακρή) και η Τ.Ε. Σάμου του Κ.Κ.Ε (Κ. Τζίχας), ενώ η εκδήλωση έκλεισε με προσκλητήριο νεκρών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαραθοκάμπου Βαγγέλης Χαρτοφύλλης.

Ακολούθησε κέρασμα από την Κ.Ο.Β Μαραθοκάμπου που συνδιοργανώνει κάθε χρόνο την εκδήλωση.