AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Ιουλ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ & ΒΙΝΤΕΟ: Ο Κούρος του βυθού στη Σάμο!


Ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα που μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου βύθισαν το άγαλμα του Κούρου στα καταγάλανα νερά του Κοκκαρίου. Ο Κούρος έχει γίνει πια κομμάτι του βυθού: στην πορώδη επιφάνειά του έχουν ριζώσει θαλάσσιοι μικροοργανισμοί, στη βάση του έχει θαλαμώσει ένα χταπόδι, ενώ ανά πάσα ώρα και στιγμή περιστοιχίζεται από πληθώρα ψαριών.

"Το θέαμα είναι μοναδικό, ειδικά εάν η συνάντησή σου μαζί του είναι αναπάντεχη", περιγράφει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, Αλέξανδρος Μαλαγάρης, που εξηγεί ότι ο μοναχικός Κούρος του Κοκκαρίου στέκεται μέσα σ' ένα λιβάδι από φύκια, στα 6 μέτρα βάθος.

Ο Κούρος, κατασκευής του Μάρκου Μακρή από τον Πλάτανο της Σάμου, τοποθετήθηκε στον βυθό ως αξιοθέατο για τους ντόπιους και επισκέπτες δύτες της Σάμου - άλλωστε, η βύθιση αγαλμάτων ως υποβρύχια θεάματα είναι μια συνήθης πρακτική ανά τη Μεσόγειο.

Εκτός των άλλων, ο Κούρος του Κοκκαρίου καταδεικνύει τους πολλαπλούς εθελοντικούς υποβρύχιους καθαρισμούς που έχουν κάνει στην περιοχή τα τελευταία χρόνια οι Σαμιώτες αυτοδύτες, ώστε ο βυθός να είναι καθαρός, ζωντανός και ευχάριστα επισκέψιμος.

Δείτε σε φωτογραφίες τον Κούρο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στο Κοκκάρι!












https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=hwGwGIlAX-4#t=128

Φωτογραφίες - περιγραφή: Αλέξανδρος Μαλαγάρης