AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιουλ 2015

Αποκαταστάθηκαν οι φθορές στην πρόσοψη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σάμου

 


Με τη βοήθεια ανώνυμων αντιφασιστών επιδιορθώθηκαν οι ζημιές που είχαν προκληθεί το βράδυ της Δευτέρας στην πρόσοψη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σάμου.

Τις φθορές προκάλεσαν άγνωστοι που έγραψαν με σπρέι το graffiti "BRAK" μετά από αντιφασιστική συναυλία στην οποία συμμετείχε - με το ψευδώνυμο BRAK - και ένα μέλος του συγκροτήματος "Χνάρια".


Η πρόσοψη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σάμου γραμμένη με σπρέι


Μετά από τον βανδαλισμό, ο διευθυντής της βιβλιοθήκης, Μανώλης Πυργιώτης, έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: 

"Κάποιος BRAK - Χνάρια υπέγραψε με grafiti τον τοίχο της Βιβλιοθήκης Σάμου.

Τα ΧΝΑΡΙΑ είναι ένα από τα συγκροτήματα που έλαβαν μέρος στην αντιφασιστική συναυλία στις 20/7/15 που διοργάνωσαν η "Κίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα - αλληλεγγύη στους πρόσφυγες" και το "ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι και αλληλέγγυοι-ες".

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης, αλλά αποποιούνται των ευθυνών τους, ούτε μας δίνουν κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας αυτού του λεγόμενου BRAK, τουλάχιστον να διαπιστώσουμε εάν αυτός το έγραψε ή κάποιος άλλος χρησιμοποίησε το όνομά του.

Συγχαρητήρια!

Δεν θα βάψουμε το κτήριο, για να μένει η ντροπή σε όσους το έκαναν.

Άραγε ο φορέας που προσκάλεσε αυτό το συγκρότημα θα φιλοτιμηθεί να έρθει να επιδιορθώσουμε τον τοίχο;
".



Ομάδα αντιφασιστών απάντησε στο μήνυμα αυτό και ανέλαβε την αποκατάσταση των φθορών, ανακοινώνοντας τα εξής:

"Το βράδυ της 20ης Ιουλίου και μετά από συναυλία ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα σε κτήρια της πόλης μας μεταξύ των οποίων και αυτό της βιβλιοθήκης. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης υποθέτουμε ότι δεν μπορούσαν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτή την ενέργεια, ούτε και μπορεί φυσικά αυτή να χρεωθεί στο αντιφασιστικό αντιρατσιστικό κίνημα.

Ως απλοί πολίτες που χαρήκαμε χωρίς κάποια άλλη ανάμιξη τη χθεσινή βραδιά, αλλά και συμμετέχουμε στο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό κίνημα, θέλουμε να καταδικάσουμε την χθεσινή προβοκατόρικη ενέργεια.

Αν πάλι πρόκειται για κάποιον ανεγκέφαλο που θεωρεί διάδοση ιδεών την καταστροφή της δημόσιας ή και ιδιωτικής περιουσίας, θέλουμε να του πούμε δημόσια ότι φασισμός είναι ακριβώς να προσπαθείς να επιβάλλεις την άποψή σου με τη βία. Ο βανδαλισμός δεν παύει να είναι μία μορφή βίας!

Με την ελπίδα να μην ξαναδούμε τέτοια φαινόμενα, αναλαμβάνουμε συμβολικά το κόστος της αποκατάστασης της ζημιάς στη βιβλιοθήκη, θέλοντας να δώσουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης, αλλά και σεβασμού στους συμπολίτες μας.

Κάποιοι ανώνυμοι αντιφασίστες νέοι πολίτες
"

Μετά από αυτό, η Διοίκηση της Βιβλιοθήκης ευχαρίστησε δημόσια "την ομάδα νέων αντιφασιστών, που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, οι οποίοι το βράδυ επιδιόρθωσαν τη ζημιά στη Βιβλιοθήκη, αν και δεν είχαν σχέση με τους βανδαλισμούς, ως ένδειξη σεβασμού προς τους συμπολίτες μας και για να μην αποτελέσουν οι βανδαλισμοί αυτοί ένα τρόπος να συκοφαντηθούν άδικα οι σκοποί και οι αξίες του αντιφασιστικού κινήματος στη Σάμο".

Η πρόσοψη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σάμου μετά την αποκατάσταση των φθορών από τους βανδαλισμούς αγνώστων

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα του Μανώλη Πυργιώτη στο Facebook