AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Ιουλ 2015

Το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης στις 5-6/8

 

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν στις 5 και 6 Αυγούστου στο Πυθαγόρειο της Σάμου, στο πλαίσιο του εορτασμού της 191ης Επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τα εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ  5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ώρα 19:00: Τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου & Ικαρίας  κ. Ευσεβίου.

Ώρα 21:00: Λιτάνευση Ιερής Εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Δέηση στο λιμάνι Πυθαγορείου. 

Ώρα 22:00: Πομπή φωτοστολισμένων πλοίων και καύση πυροτεχνημάτων.

Ώρα 08:30:
Έπαρση της Σημαίας στο Λιμάνι Πυθαγορείου με συμμετοχή Τμήματος Αποδόσεως Τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 Α.Δ.Τ.Ε. 

Ώρα 10:30:
Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου. Για την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα οριστεί εκφωνητής με μέριμνα του Δήμου.

Ώρα 11:00:
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στον Ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

- Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

- Εθνικός Ύμνος.

Στην Πλατεία Ειρήνης Πυθαγορείου:

Ώρα 11:15: Ανακήρυξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο ως Επίτιμου Δημότη Σάμου   

Ώρα 11:45:
Παρουσίαση ελληνικών χορών από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού  Συλλόγου "Λυκούργος".

Ώρα 20:00: Υποστολή της Σημαίας στο Λιμάνι του Πυθαγορείου με συμμετοχή Τμήματος Αποδόσεως Τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ  

Ώρα 20:30: Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών "Αντάμωμα στο Πυθαγόρειο" από  χορευτικά συγκροτήματα της Σάμου στην κεντρική οδό του Πυθαγορείου.

Επίσης προβλέπονται:

Α) Γενικός σημαιοστολισμός στις 5 και 6 Αυγούστου 2015, από ώρα 06:30 μέχρι 20:30 σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες  του  Δήμου Σάμου.

Β) Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, καθώς και οδών, πλατειών, αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου  κατά τις βραδινές ώρες της 5ης και 6ης Αυγούστου 2015.

Γ) Φωτοστολισμός των πλοίων που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Νήσου Σάμου κατά τις νυκτερινές ώρες της 5ης και 6ης Αυγούστου 2015.