AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Δεκ 2015

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες συγκεντρώνει το Ε.Κ.Σ


Συνεχίζει τη συγκέντρωση και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες και μετανάστες το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Την παραμονή των Χριστουγέννων μέλη της Διοίκησής του, της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου και των άλλων γυναικείων συλλόγων-μελών της Ο.Γ.Ε, της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και των Λαϊκών Επιτροπών του νησιού διένειμαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε εκατοντάδες πρόσφυγες που διαμένουν στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.

"Ό,τι διανέμουμε, πολλές φορές εδώ και μήνες, είναι προσφορά εργαζομένων και άνεργων, των φοιτητικών συλλόγων του νησιού μας, σωματείων απ' όλη την Ελλάδα, που μας εμπιστεύονται και θέλουν και με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε όσους πλήττονται από τον πόλεμο και την καπιταλιστική κρίση, μακριά από Μ.Κ.Ο και μεσάζοντες" αναφέρει το τοπικό Εργατικό Κέντρο.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Διοίκησή του είχε συνάντηση στα γραφεία του με αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (Ο.Α.Σ.Α) και θυγατρικών εταιρειών, οι οποίοι παρέδωσαν μεγάλη ποσότητα τροφίμων.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Σ ευχαριστεί τους εργαζόμενους του κλάδου, καθώς και την Διοίκηση του Σωματείου τους για την προσφορά τους αυτή. Επίσης ευχαριστεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τα σωματεία τους και όλο τον λαό των νησιών του Νομού που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά της για έκφραση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες.

"Συνεχίζουμε τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, μαζί με τους παραπάνω φορείς και εκφράζουμε συμπαράσταση και αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη, ντόπιο, πρόσφυγα και μετανάστη, σε κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως χώρας, θρησκείας, φυλή
" τονίζει το Ε.Κ.Σ.

Τα είδη που συγκεντρώνει είναι: Εμφιαλωμένο νερό, γάλα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια κλπ), μπισκότα κάθε είδους, φρυγανιές και παξιμάδια, πάμπερς και πάνες, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας και κουζίνας, κονσέρβες, παιδικά παιχνίδια, τετράδια, μπογιές, κουβέρτες, σεντόνια, παπούτσια.

Η συγκέντρωση των ειδών αυτών γίνεται στο Βαθύ, στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-13:00 και κάθε Τρίτη και Τετάρτη από 18:00-20:00. Γίνεται και στο Καρλόβασι κατόπιν συνεννόησης.

"Όποιος έχει ανάγκη από βοήθεια, μπορεί να έρχεται στο Ε.Κ.Σ τις παραπάνω μέρες και ώρες" σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.