AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Ιουν 2016

Οι μηχανικοί του βορειοανατολικού Αιγαίου στη Σάμο

Η αρχιτεκτόνισσα Πόπη Ροδίτου, σύζυγος του εκλιπόντος αρχιτέκτονα μηχανικού Κώστα Βλασιάδη, παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα για τη μεγάλη προσφορά  του στο ΤΕΕ και το κοινωνικό  έργο του.

Στη Σάμο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η 6η τακτική συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ. Μηχανικοί από τη Σάμο, τη Λέσβο και τη Χίο συζήτησαν για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους.

Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/Τμήμα ΒΑ Αιγαίου, που συνεδρίασε στο ξενοδοχείο «Αιολίς», «ο επιστημονικός και επαγγελματικός κλάδος των μηχανικών οδηγείται σε εξόντωση και πολλές χιλιάδες νέοι (και παλιοί) μηχανικοί αναζητούν εργασία στο εξωτερικό, συνέπεια των μνημονιακών πολιτικών, που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις τα έξι τελευταία χρόνια, και έχουν διογκώσει τρομακτικά την ανεργία των μηχανικών, με πρόσφατο αποκορύφωμα την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού, που διαλύει το ταμείο των μηχανικών και απαξιώνει τις συντάξεις τους».

Η αντιπροσωπεία αποφάσισε να απονείμει τιμητικές πλακέτες σε δύο μηχανικούς με ιδιαίτερη συμβολή στο ΤΕΕ και στην κοινωνία της Σάμου. 

Συγκεκριμένα, στον ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ Θεοδόσιο Τάσιο, θα απονεμηθεί τον Ιούλιο κατά την επίσκεψή του στη Σάμο, τιμητική πλακέτα, σε ένδειξη ελάχιστου δείγματος τιμής και αναγνώρισης για την ανεκτίμητη επιστημονική, φιλοσοφική και κοινωνική  προσφορά του στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Παράλληλα, την Κυριακή απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην αρχιτεκτόνισσα Πόπη Ροδίτου, σύζυγο του πρόωρα εκλιπόντος αρχιτέκτονα μηχανικού Κώστα Βλασιάδη, για τη μεγάλη προσφορά  του στο ΤΕΕ και το σημαντικό κοινωνικό  έργο του.