AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Ιουν 2016

Ποτάμι: «Να αποζημιωθούν οι νησιώτες για το κόστος του μεταναστευτικού»


«Το μεταναστευτικό διαλύει την οικονομία των νησιών μας» υποστηρίζει η Τοπική Ομάδα του Ποταμιού. Επικροτεί την πρόταση για σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων υπουργών, του δημάρχου και του αντιπεριφερειάρχη, για να παρθούν μέτρα αποκατάστασης στα νησιά που πλήττονται από το προσφυγικό. 

Σύμφωνα με το Ποτάμι, «το πρόβλημα διόγκωσαν οι λανθασμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι καθυστερήσεις στη στελέχωση των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής. 

Το Ποτάμι της Σάμου στηρίζει τα αιτήματα των επαγγελματικών φορέων του νησιού για άμεση λήψη αντισταθμιστικών μέτρων και επικροτεί την πρόταση για σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων υπουργών (Τουρισμού, Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής), του δημάρχου Σάμου και του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, με σκοπό την εξεύρεση λύσεων για την αποκατάσταση της οικονομικής καταστροφής που έχουν υποστεί τα νησιά μας. 

Τα νησιά στα σύνορα προσπαθούν να αναστηθούν. Ήδη υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα: η μέση πτώση του τουρισμού σε Σάμο, Λέσβο, Κω είναι 40%. Ένας στους δύο τουρίστες που ήρθε πέρυσι, δε θα έρθει φέτος. Κάποιοι πανηγυρίζουν για τους τουρίστες, αλλά στα νησιά των συνόρων το πρόβλημα είναι τεράστιο. 

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να βρει τρόπο να αποζημιώσει τους νησιώτες -στα νησιά της πρώτης υποδοχής- για το εθνικό βάρος που τράβηξαν και το τεράστιο κόστος που το μεταναστευτικό δημιούργησε στην τουριστική τους κίνηση» επισημαίνει το Ποτάμι της Σάμου.