AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιουν 2016

Συναντήσεις αστυνομικών της Σάμου με Σεβαστάκη-Κατρακάζο



Με τον βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Κατρακάζο συναντήθηκαν μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου. Στόχος τους ήταν να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την υπηρεσία τους και "την τεράστια προσπάθεια" που καταβάλλουν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, να τονίσουν ότι οι αστυνομικοί "είναι μέρος αυτής της κοινωνίας και τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας τα βιώνουμε και εμείς στο 'πετσί' μας".

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή τους για τα αποτελέσματα των επαφών τους με τους τοπικούς φορείς, οι αστυνομικοί της Σάμου αναφέρουν:

"Στη συνάντηση με τον βουλευτή Σάμου Σεβαστάκη Δημήτριο, εκθέσαμε μια σειρά προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την υπάρχουσα κατάσταση στο Κ.Υ.Τ. Σάμου (υπερπληθυσμός, συνθήκες διαβίωσης, διαχωρισμός ατόμων, περιμετρικές σκοπιές για επιτήρηση, έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού απογευματινές ώρες κ.ά.), την τεράστια έλλειψη των οργανικών θέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό διάφορων υπηρεσιών.

Επίσης αναφερθήκαμε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης με προσωπικό για τις υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν αυξημένα καθήκοντα ενόψει καλοκαιρινής περιόδου(αερολιμένας, διαβατηριακοί έλεγχοι), όπως επίσης και για την ημερομηνία λήξεως ορισμένων αποσπάσεων προσωπικού οι οποίες είναι αναγκαίες να διατηρηθούν.

Από την πλευρά του ο κ. Σεβαστάκης έδειξε κατανόηση και γνώση ορισμένων προβλημάτων και διάθεση να βοηθήσει. Μας ανέφερε ότι γνωρίζει την κατάσταση στο Κ.Υ.Τ. Σάμου και ότι κατανοεί την ανησυχία μας, αλλά διατηρεί την πεποίθηση ότι οι διαδικασίες διεκπεραίωσης των αιτούντων άσυλο θα είναι πιο γρήγορες και η κατάσταση στο Κ.Υ.Τ. θα αρχίσει να ομαλοποιείται. Επίσης αναφέρθηκε ότι σε παλαιότερες συναντήσεις με φορείς του υπουργείου μάς είχε καταθέσει την άποψη ότι πρέπει να στελεχωθεί η Διεύθυνσή μας και να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις. Τέλος δεσμεύτηκε ότι σε όποιες συναντήσεις προβεί στο μέλλον με φορείς του υπουργείου μας, θα τεθούν τα προβλήματα που του επισημάνθηκαν και ότι θα καταβάλει προσπάθεια για την ενίσχυση σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Στη συνάντησή μας με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου Κατρακάζο Νικόλαο, εκφράσαμε την άποψη ότι η Ένωσή μας, η οποία σκοπό έχει την προστασία και τη βελτίωση των εργασιακών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών της, δεν θα πρέπει να συγχέεται με τη διοίκηση της τοπικής Αστυνομίας, αλλά θα πρέπει να καλείται από τους τοπικούς φορείς σε διάφορες μορφές διαλόγου, τόσο για την επίτευξη καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των πολιτών του Νομού μας, όσο και για την επίτευξη καλύτερων συνθηκών εργασίας των ιδίων, καθ' όσον οι αστυνομικοί είναι κομμάτι αυτής της κοινωνίας.

Επίσης δηλώσαμε ότι στεκόμαστε αρωγοί στην πρωτοβουλία που πήρε ο αντιπεριφερειάρχης σχετικά με τη συνάντησή του με εκπροσώπους φορέων του εμπορίου και του τουρισμού για το μεταναστευτικό πρόβλημα και δηλώσαμε ότι, για να υπάρξει επιχειρηματική δραστηριότητα και ανάπτυξη των επιχειρήσεων καθώς και τουριστική ανάπτυξη, χρειάζεται να υπάρξει εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη.

Από την πλευρά του ο κ. Κατρακάζος αποδέχθηκε τη στήριξή μας και δήλωσε ότι το τελευταίο διάστημα το μεταναστευτικό πρόβλημα έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στους πολίτες της Σάμου και στους επιχειρηματίες, καθ' όσον έχει πληγεί η εικόνα της Σάμου ως τουριστικός προορισμός και διότι υπάρχουν κάποιες μικρές ομάδες μεταναστών οι οποίες έχουν παραβατικές συμπεριφορές και διεγείρουν το αίσθημα του φόβου στους πολίτες του νησιού.

Επίσης μας ανέφερε ότι θα έπρεπε η διαχείριση των αιτούντων ασύλου μεταναστών να γίνεται σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να μη παραμένουν στη Σάμο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τέλος, μας δήλωσε ότι από την πλευρά του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεδομένου των αυξημένων αναγκών λόγω τουρισμού, και για την ενίσχυση σε αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό
".