AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Οκτ 2016

Εργαστήρι μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά 5-8 ετών από τις 10/11


Το πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης της Ομάδας Τέχνης και Πολιτισμού "σαμart" διοργανώνει στην πόλη της Σάμου εργαστήρι μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά 5 ως 8 ετών με τον μουσικοπαιδαγωγό, συνθέτη και συγγραφέα μουσικών βιβλίων Βασίλη Αναγνώστου

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο εργαστήρι θα βιώσουν τη μουσικοκινητική σαν ένα πολύτιμο εργαλείο επικοινωνίας και έκφρασης μέσα από το σύστημα Orff.

Το σύστημα Orff είναι μία μέθοδος προσέγγισης του λόγου, της μουσικής και της κίνησης, που μπορεί να ξεκινήσει από την προσχολική ηλικία. Έχει ως πρωταρχικό σκοπό την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Δίνει μεγάλη σημασία στην αυτενέργεια, ευαισθητοποιεί τις αισθήσεις, καλλιεργεί την ικανότητα συγκέντρωσης, την κοινωνικότητα και το σπουδαιότερο, χαρίζει τη χαρά της βιωματικής συμμετοχής σε αισθητικές μορφές κίνησης, μουσικής και λόγου.

Ο Α' κύκλος εργαστηρίου περιλαμβάνει τα εξής:

- Δύο τμήματα, το Α' τμήμα για ηλικίες 5-6 και το Β' τμήμα για ηλικίες 7-8 ετών.

- Τέσσερις συναντήσεις το μήνα από μιάμιση ώρα τη φορά (το κάθε τμήμα) από Νοέμβριο ως Ιανουάριο.
   
- Δημιουργία ορχήστρας και τελική παράστασης διάρκειας 60 λεπτών.

Οι πρώτες συναντήσεις (μέχρι τα Χριστούγεννα) έχουν οριστεί για:

- Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.
- Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.
- Πέμπτη 8 και Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Το τμήμα Α' (ηλικίες 5-6) θα διεξάγεται από 4.30 έως 6.00 μ.μ ενώ το τμήμα Β' (ηλικίες 7-8) από 6.00 έως 7.30 μ.μ κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις παραπάνω.

Οι συναντήσεις θα γίνουν στο Μαλαγάρι της Σάμου (αίθουσες διδασκαλίας του μουσικού προγράμματος της "σαμαρτ"). Οι επόμενες τρεις διήμερες συναντήσεις του Α' κύκλου, μετά τα Χριστούγεννα, θα γίνουν επίσης ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή, τις ίδιες ώρες. Προσεχώς θα ανακοινωθούν οι ακριβείς ημερομηνίες.

Δείτε εδώ την ύλη του εργαστηρίου. Η ύλη και στα μικρά και στα μεγάλα παιδιά, θα είναι η ίδια (με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας φυσικά) και σε κάποιες περιπτώσεις συμπληρωματική, δηλαδή τα μικρά θα μαθαίνουν το χορό και τα μεγάλα τη συνοδευτική μουσική για να ενωθούν στην τελική παράσταση.

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ / μήνα (περιλαμβάνει 4 συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας), 20 ευρώ / μήνα για τους ήδη συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης (δηλαδή για τα παιδιά ηλικίας 5-8 που μαθαίνουν κάποιο μουσικό όργανο).

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6949760538 (γραμματεία) μέχρι το Σάββατο 5  Νοεμβρίου.

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.