AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Οκτ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το κουαρτέτο εγχόρδων της Α.Σ.Ο.Ν στη Σάμο!

Φωτογραφίες από το samart.gr

Το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στη Σάμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το υποσύνολο της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (Α.Σ.Ο.Ν), το κουαρτέτο εγχόρδων.

Το κουαρτέτο αποτελείται από τους κορυφαίους κάθε ομάδας της ορχήστρας: την Μαριαλένα Καραγιάννη (εξάρχουσα – 1ο βιολί), τον Αυγουστίνο Μουστάκα (2ο βιολί), την Ελένη Λίγγρη (βιόλα) και την Βαρβάρα Τσότρα (βιολοντσέλο).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν περίπου 700 μαθητές από 7 Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της Σάμου περιείχε με διαδραστικό τρόπο (αφήγηση, παιχνίδι, παραμύθι) γνωριμία με τα έγχορδα όργανα του συνόλου, των τεχνικών παιξίματος αυτών και τις ιδιότητες του ήχου ενώ ακούστηκαν γνωστά μουσικά αποσπάσματα διάσημων συνθετών και έγινε ιδιαίτερη μνεία μέσω του έργου του στον σημαντικότατο, αλλά ακόμα άγνωστο σε πολλούς, Έλληνα συνθέτη, Νίκο Σκαλκώτα.

Παράλληλα το κουαρτέτο εγχόρδων χάρισε στο κοινό μια ξεχωριστή βραδιά με έργα Wolfgang Amadeus Mozart, Benjamin Britten, Arvo Part και Νίκου Σκαλκώτα.

Οι εκδηλώσεις έγιναν σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Σάμου και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεδομένης της αυξημένης ζήτησης αρκετών σχολείων που δεν πρόλαβαν να κλείσουν συναυλία με το κουαρτέτο αποφασίστηκε να επαναληφθεί η επίσκεψή τους στο νησί μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, πιθανότατα το μήνα Φεβρουάριο.

Δείτε φωτογραφίες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις συναυλίες του κουαρτέτου εγχόρδων της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (Α.Σ.Ο.Ν) στη Σάμο!