AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Οκτ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η εκδρομή του Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών!


Την ετήσια εκδρομή του πραγματοποίησε τη Κυριακή ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών στο πλαίσιο του προγράμματος "γνωρίζουμε τη Σάμο μας".

 Η εκδρομή ξεκίνησε με καφέ στο όμορφο Κοκκάρι, και συνεχίστηκε στο λαογραφικό και εκκλησιαστικό μουσείο στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Το μουσείο, έργο ζωής, δημιούργησε ο παπα-Γιώργης, ένας απλοϊκός ιερέας στην επικοινωνία του με τους επισκέπτες και μεγάλο ενδιαφέρον για τη διάσωση της λαογραφικής και θρησκευτικής παράδοση του τόπου.

Σύμφωνα με τις υπεύθυνες του Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών "η τοπική διοίκηση θα πρέπει να δείξει ενδιαφέρον για το σημαντικό έργο του παπα-Γιώργη ώστε το μουσείο αυτό να έχει τη φροντίδα και την ανάδειξη που του αξίζει. Ο σύλλογος ευχαριστεί τον παπα-Γιώργη για τη φιλοξενία και την ξενάγηση".

Στη συνέχεια τα μέλη του συλλόγου επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο Βαθέος Σάμου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να το γνωρίσουν και όσες δεν το έχουν επισκεφθεί.

Η εκδρομή τέλειωσε με φαγητό και γλέντι σε ταβέρνα στην Κέρβελη, όπου τα μέλη υποδέχτηκαν τον χειμώνα με πολύ καλό τραγούδι και χορό.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την εκδρομή!