AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Οκτ 2016

Επιμελητήριο Σάμου: "Να αντιδράσουμε σε αυτό που σχεδιάζουν για το νησί μας"


Τις κινητοποιήσεις για το προσφυγικό "που γίνονται πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση για το καλό του τόπου μας" και τη συγκέντρωση του "Σάμος S.O.S" στις 30 Οκτωβρίου στηρίζει το Επιμελητήριο Σάμου. Δηλώνει ότι δεν τηρήθηκαν οι κυβερνητικές υποσχέσεις για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από πρόσφυγες και ζητά από τους πολίτες να αποφασίσουν "για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας".

Πιο αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωσή του το τοπικό Επιμελητήριο αναφέρει:

"Οι υποσχέσεις και οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση για λήψη μέτρων αποσυμφόρησης του νησιού μας με την απομάκρυνση μεταναστών, οι υποσχέσεις για γρηγορότερη διαδικασία εξέτασης ασύλου δεν υλοποιήθηκαν και βρισκόμαστε σήμερα να εισέρχονται καθημερινά δεκάδες μετανάστες και προσφυγές στο νησί μας φτάνοντας τους 2.500 σε κέντρο χωρητικότητας 850 ατόμων.

Τα  σχέδια για επιπλέον hotspot και επιπλέον δομές μάς οδηγούν πλέον να αντιδράσουμε σε αυτό που σχεδιάζουν για το νησί μας.

Δεν υλοποιήθηκε επίσης ούτε ένα μέτρο ανακούφισης της τοπικής κοινωνίας που έχει πληγεί από το μεταναστευτικό πρόβλημα όπως είναι:

- Η αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, η αναστολή εφαρμογής του μέτρου της επιβολής τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί από το 2018.

- Η δυνατότητα επαναφοράς της ρύθμισης των 100 δόσεων, για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και πολίτες.

- Η θεσμοθέτηση κατ’ εξαίρεση ρυθμίσεων οφειλών επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ.

- Η απαλλαγή ή τουλάχιστον η μείωση 50% του ΕΝ.Φ.Ι.Α για τα ακίνητα με επαγγελματική χρήση.

- Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 50% για την τουριστική περίοδο, προκειμένου να ενισχυθεί η απασχόληση στο νησί, με ταυτόχρονη δέσμευση των επιχειρηματιών του νησιού για τη διατήρηση των ίδιων θέσεων εργασίας, συγκριτικά με το 2015 και

- Η μείωση του ορίου για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας κάτω από τα 80 ημερομίσθια, λόγω των συνεπειών στον τουρισμό και στην απασχόληση.

Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολους καιρούς και θα πρέπει τώρα να αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας
" καταλήγει το Επιμελητήριο Σάμου.