AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Νοε 2016

Οι φορείς της Σάμου συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 21/11


Μαζική αναμένεται τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου η συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο-συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει ο δήμος Σάμου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Ήδη και σύλλογοι-φορείς του νησιού κάνουν γνωστό ότι θα συμμετάσχουν.

Πιο αναλυτικά, απαντώντας σε σχετικό κάλεσμα από πλευράς του δήμου Σάμου για συμμετοχή της στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, η ΝΟ.Δ.Ε (Ν.Δ) Σάμου δηλώνει ότι "το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα και η αντιμετώπισή του απαιτεί την συστράτευση όλων μας. Η αγωνία και η ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους του νησιού, και κυρίως της πόλεως της Σάμου, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ευχολόγια και κυρίως με δεσμεύσεις οι οποίες δεν υλοποιούνται. Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να αφουγκραστεί την φωνή των τοπικών κοινωνιών και των φορέων της Σάμου, αλλά και όλου του Βορείου Αιγαίου, που ζητούν, με σαφήνεια, εδώ και καιρό την λήψη μέτρων και να απαντήσει έμπρακτα και όχι με αόριστες και γενικόλογες δεσμεύσεις.

Η ΝΟΔΕ Σάμου συντάσσεται απόλυτα με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και τα αιτήματα που διατυπώνονται σε αυτό και θα είναι παρούσα στην συγκέντρωση της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου στην Πλατεία Πυθαγόρα". 

Από την πλευρά του ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου δηλώνει ότι συμμετέχει στην κινητοποίηση της 21ης Νοεμβρίου και καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή, καθώς "συντάσσεται απόλυτα με τους προβληματισμούς που εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο και με το διεκδικητικό πλαίσιο που βάζει, θεωρώντας ότι πέρα από την ανθρωπιστική διάστασή του, την οποία κανείς δεν παραβλέπει, το προσφυγικό ζήτημα δημιουργεί τεράστια κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα στο νησί μας". 

Με τη σειρά του, και ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Νομού Σάμου αναφέρει: "Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου συμμετέχουμε και πάλι δυναμικά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η Σάμος ενωμένη μπορεί να τα καταφέρει, μπορεί και θέλει  ένα ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις, για ανάπτυξη, για οικονομική ευημερία χωρίς μετανάστες και χωρίς αυξήσεις στον ΦΠΑ, καθώς και σε άλλου είδους σκέψεις από τα κέντρα λήψης αποφάσεων της κυβέρνησης. 

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα κάνουμε τις επιχειρήσεις μας HOT-SPOT γιατί θέλουμε οι οικογένειές μας να συνεχίσουν να ζουν κερδίζοντας χρήματα με αξιοπρέπεια και όχι χρήματα αμφιβόλου προελεύσεως και κάτω από ψυχολογική πίεση. 

Είμαστε πολλοί, Είμαστε ενωμένοι, Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε". 

* Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, λόγω της συμμετοχής της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου στην Πανσαμιακή Συγκέντρωση-Διαμαρτυρία για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα που διοργανώνει ο δήμος Σάμου, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, από τις 12:30 και έως τη λήξη του ωραρίου, οι υπηρεσίες της τοπικής Περιφερειακής Ενότητας θα παραμείνουν κλειστές.