AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Νοε 2016

Η Σάμος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "Philoxenia"


Στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "Philoxenia" της Θεσσαλονίκης, την σημαντικότερη τουριστική έκθεση της Ελλάδας, συμμετείχε από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία του Δήμου Σάμου. 

Στόχος της συμμετοχής αυτής ήταν η τόνωση του εσωτερικού τουρισμού - η προβολή της Σάμου στη Βόρεια Ελλάδα. Η επισκεψιμότητα του περιπτέρου ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον των ασχολούμενων με τον κλάδο έντονο.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου πραγματοποίησε συναντήσεις με επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα, συμμετείχε στις παράλληλες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από τους διοργανωτές και προώθησε το τουριστικό προϊόν του νησιού μας.

Τον Δήμο Σάμου εκπροσώπησαν στην έκθεση ο Δημήτρης Κυριαζής, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού, ο Δημήτρης Βογιατζή, πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων και ο Μάριος Βασιλείου, μέλος του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού.

Η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου στην "Philoxenia" 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην έκθεση “Philoxenia 2016”. Σκοπός της εν λόγω συμμετοχής ήταν η παρουσίαση και προώθηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου, τόσο στην εσωτερική τουριστική αγορά, όσο και στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα επαγγελματικών συναντήσεων (b2b) από τη Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας, Αγγελική Πολυτάκη, και την υπάλληλο του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Χίου, Δέσποινα Μενή. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με 35 tour operators και τουριστικούς πράκτορες από τις εξής χώρες: Ολλανδία, Γερμανία, Τουρκία, Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Βέλγιο, Ουκρανία, Ισπανία, Λιθουανία, Ινδία, Ρωσία, Γαλλία, Κύπρος, Νορβηγία και Λίβανος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε για νέους, τουριστικά μη κορεσμένους προορισμούς, για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και κυρίως για δραστηριότητες (activities), καθώς επίσης για τα τοπικά προϊόντα των νησιών και τη γαστρονομία τους. Τα στοιχεία επαφών από τις συναντήσεις θα σταλούν από τη Διεύθυνση Τουρισμού σε όλους τους φορείς τουρισμού των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου παρευρέθησαν εκπρόσωποι των Δήμων Σάμου και Χίου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, του τουριστικού συλλόγου Θέρμων Ικαρίας, καθώς και επαγγελματίες όλων των νησιών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με τουριστικούς επαγγελματίες του εσωτερικού και του εξωτερικού. Στην έκθεση συμμετείχε με ξεχωριστό περίπτερο ο Δήμος Λήμνου.