AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Νοε 2016

Απεργία και συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και στη Σάμο στις 24/11

 

Σε συγκέντρωση καλεί το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Η συγκέντρωση θα λάβει χώρα στις 11 π.μ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, το τοπικό τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, "κυβέρνηση, κουαρτέτο, κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, Ε.Ε και Δ.Ν.Τ εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!

Δρομολογούν:

- Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0-24 (ν. 4369/2016).
- Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
- Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300-400 ευρώ μισθό!
- Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
- Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
- «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ  στους αγώνες των εργαζομένων.
- Νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

- Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους».

- Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ ζητά:

* ΤΩΡΑ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.

* Το σταμάτημα των διαδικασιών αξιολόγησης δομών κι εργαζομένων.

* Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. Μέτρα προστασίας της μητρότητας για όλους τους εργαζόμενους. Κατάργηση όλων των αντασφαλιστικών-αντεργατικών νόμων.

* Αποκλειστικά Δημόσια-δωρεάν, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Να πληρώσει το κράτος κι η εργοδοσία.

* Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Σύγχρονη Υγεία-Πρόνοια, Παιδεία, ασφάλιση, μεταφορές, Πολιτισμό για όλον τον λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση
".