AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Αυγ 2017

Ρεκόρ αφίξεων Τούρκων τουριστών στη Σάμο

Φωτογραφία του Φώτη Ζανέτη

Χρονιά ρεκόρ για τις αφίξεις τουριστών από την Τουρκία στη Σάμο είναι η φετινή, με τους τουρίστες από τη γειτονική χώρα να δίνουν μια ισχυρή τόνωση στην οικονομία του νησιού.

Κατά το α΄ εξάμηνο έφθασαν συνολικά 13.558 άτομα στο νησί του Πυθαγόρα, αριθμός που αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί έως το τέλος του καλοκαιριού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον Ιούνιο στη Σάμο ήρθαν 7.000 Τούρκοι τουρίστες, 217 % περισσότεροι από πέρυσι, ενώ κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου, στη Σάμο η άνοδος είναι 71% σε σχέση με πέρυσι.

Το τουριστικό κύμα εξ ανατολών ενισχύθηκε με διάφορους τρόπους από την Περιφέρει Αιγαίου και την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, τον Δήμο και το Επιμελητήριο Σάμου, με εκδηλώσεις στην ανατολική όχθη του Αιγαίου, προσκλήσεις σε δημοσιογράφους από την Τουρκία στην Ελλάδα κ.λπ. 

Θετικά συνέβαλε το γεγονός πως έχει επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης βίζας στο ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη.

"Πέρα από τη διαμόρφωση ενός κλίματος καλής επικοινωνίας, η αύξηση των Τούρκων επισκεπτών στα νησιά μας συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη. Ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μαζί με τους φορείς της περιοχής μεριμνούμε ώστε αυτή η θετική πραγματικότητα να έχει συνέχεια και διάρκεια", δήλωσε στην εφημερίδα "Καθημερινή" η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστίνα Καλογήρου.

"Είναι πολύ σημαντικό πως ο τουρισμός από την Τουρκία διαρκεί όλο το έτος και θέτει σε κίνηση όλη την οικονομία", είπε στην ίδια εφημερίδα ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Πηγή: Πληροφορίες από την "Καθημερινή"