AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Αυγ 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας

Πηγή φωτογραφιών: imsamou.gr

Πλήθος πιστών προσήλθε την Τρίτη και την Τετάρτη στο μοναστήρι της Μεγάλης Παναγίας Σάμου για να συμμετάσχει στην Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου (τα εννιάμερα της Παναγίας).

Στον πανηγυρικό εσπερινό της Τρίτης χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, πλαισιωμένος από Ηγουμένους των Ιερών Μονών της Σάμου και πλειάδα Ιερέων.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος, ο οποίος αναφέρθηκε στις αναρίθμητες και θαυμαστές επεμβάσεις στην πολυχρόνια πορεία της Ιεράς Μονής από το 1586 μέχρι και σήμερα. 

Τόνισε δε ιδιαίτερα ότι: "Στη ζωή μας πολλές φορές βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσεις και σε αδιέξοδα που δεν περιμέναμε. Υπάρχει όμως τέλος και ορθή διέξοδος. Η διέξοδος του Θεού. Δηλαδή αντί να κοιτάμε κάτω ή τριγύρω μας, για να βρούμε λύση, να κοιτάξουμε επάνω . Να επικαλεσθούμε τον Θεό και την Παναγία μας και να τους δώσουμε την δυνατότητα να δώσουν Αυτοί την λύση που ασφαλώς θα είναι η καλύτερη. Θα είναι λύση  «υπέρ εκ περισσού ων  αιτούμεθα ή νοούμεν», όπως γράφει ο Απόστολος Παύλος προς τους Εφεσίους".

Στην συνέχεια ψάλθηκαν τα εγκώμια της Παναγίας μας και έγινε λιτάνευσις του Επιταφίου της.

Ανήμερα τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η πανηγυρική και Αρχιερατική θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Μητροπολίτη κ. Ευσεβίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης π. Σωτήριος Κοσμόπουλος.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας έγινε λιτάνευση της ιερής εικόνας γύρω από το καθολικό της Ιεράς Μονής και ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε όλους ευχήθηκε η Παναγία να έχει υπό την σκέπη της το νησί μας και την Ιερά Μονή της.

Δείτε φωτογραφίες από τους εορτασμούς στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας:








Πηγή: imsamou.gr

Advertisement