AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Αυγ 2017

Τι λέει ο δήμαρχος στην Αστυνομία για τα καταστήματα της Κεφαλοπούλου


Επιστολή με την οποία δηλώνει πρόθυμος να αναλάβει πρωτοβουλίες που η Αστυνομία θα κρίνει ως απαραίτητες για τη λειτουργία των καταστημάτων στη Σάμο μετά και το δεκαήμερο "λουκέτο" που επιβλήθηκε σε τρία καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης στην οδό Κεφαλοπούλου στην πόλη της Σάμου, απέστειλε προς τον αστυνομικό διευθυντή του νησιού, ο δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Είχε προηγηθεί την Τετάρτη και η επίσημη δημόσια τοποθέτηση της δημοτικής Αρχής πάνω στο θέμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Τώρα, με την επιστολή του αυτή ο κ. Αγγελόπουλος ζητά την εφαρμογή της αρχής της επιείκειας και της αναλογικότητας, καθώς και τη σε βάθος διερεύνηση της προέλευσης των καταγγελιών που οδήγησαν στα τρία αυτά "λουκέτα", και ταυτόχρονα προτείνει ευρεία σύσκεψη αρμόδιων αρχών και επιχειρηματιών.

Πιο αναλυτικά, ο δήμαρχος, απευθυνόμενος προς τον αστυνομικό διευθυντή Σάμου, Λάζαρο Ελευθεριάδη, αναφέρει τα εξής:

"Κύριε Διευθυντά,

Η πόλη της Σάμου έχει επωμισθεί αποκλειστικά το βάρος του προσφυγικού ζητήματος και του μεταναστευτικού προβλήματος, οι οικονομικές επιπτώσεις και η βαρύτητα του οποίου έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνική συνοχή που κινδυνεύει να διαταραχθεί καθημερινά. Στην διατήρηση της τάξης και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σημαντικό έργο έχει επιφορτιστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου.

Ελάχιστη διεξόδο ορατής εξωστρέφειας αποτελούν τα καταστήματα της οδού Κεφαλοπούλου που έχουν δημιουργηθεί από υγιείς επιχειρήσεις του τόπου.

Το κλείσιμο των επιχειρήσεων μετά από τις σχετικές καταγγελίες για ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα αναστέλλει την προσπάθεια των μονίμων κατοίκων για την πρόοδο της τοπικής οικονομίας, στις υπηρεσίες αυτές, ειδικότερα τώρα που ανακάμπτει ο τουρισμός στο νησί, θέτει σε κίνδυνο ανθρώπους που μοχθούν, και δημιουργεί περαιτέρω έριδες και τοξικότητα.

Η εφαρμογή της αρχής της επιείκειας, της αναλογικότητας αλλά και η σε βάθος διερεύνηση της προέλευσης των καταγγελιών παράλληλα με μια ευρεία σύσκεψη αρμόδιων αρχών και επιχειρηματιών πιστεύω ότι θα συνεισέφερε:

1. Στην αποτροπή επιβολής δυσανάλογων μέτρων
2. Στην θετική ανταπόκριση εκ μέρους των επιχειρηματιών για την λήψη περαιτέρω μέτρων προστασίας για την διάχυση του ήχου
3. Στην αποσαφήνιση του πλαισίου αρμοδιότητας και αναγκαστικής παρέμβασης
4. Στην αποκατάσταση (κυρίως) κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ διοίκησης και διοικουμένων.

Η εμπιστοσύνη αυτή θα πρέπει να βασίζεται στην ευγενική συμπεριφορά των οργάνων αλλά και την αντίστοιχη των καταστηματαρχών σε όλη την Σάμο.

Με τις σκέψεις-προτάσεις αυτές, είμαι, ως Δήμαρχος της Σάμου, στην διάθεσή σας για την ανάληψη των όποιων πρωτοβουλιών κρίνετε εσείς απαραίτητες".