AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Αυγ 2017

Χειροτονία νέου ιερέα στον Όρμο Μαραθοκάμπου


Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος τέλεσε πριν από λίγες μέρες την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του αιδεσιμολογιωτάτου π. Δημητρίου Πλακιώτη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Όρμου Μαραθοκάμπου Σάμου, όπου και θα υπηρετεί από εδώ και στο εξής ως εφημέριος.

Ο νέος πρεσβύτερος είναι έγγαμος, απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και διπλωματούχος της βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής. Ο π. Δημήτριος επί τρία σχεδόν έτη διακόνησε με αφοσίωση τον Μητροπολίτη κ. Ευσέβιο, όπως αναφέρθηκε και στον χειροτονητήριο λόγο του στον οποίο τόνισε: "Θέλω απλά να γνωρίζετε, Σεβασμιότατε, ότι για μένα σήμερα δεν τελειώνει η διακονία μου κοντά σας, αλλά λαμβάνει μια ευρύτερη διάσταση. Θα παραμείνω πιστός διάκονός σας! Θα βρίσκομαι κοντά σας με την ίδια και περισσότερη ακόμη υπακοή, αγάπη και προθυμία. Παρακαλώ και εσείς, μην παύσετε να δείχνετε ανοχή απέναντί μου και να με αγκαλιάζετε με την πατρική σας αγάπη".

Ο Σεβασμιότατος στην αντιφώνησή του επέστησε την προσοχή του νέου πρεσβυτέρου στο ιερατικό έργο, που του εμπιστεύεται ο Χριστός διά του Επισκόπου του, υπενθυμίζοντάς του την ρήση του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου "πτερῶσαι ψυχὴν, ἁρπάσαι κόσμου, καὶ δοῦναι Θεῷ", καθώς πλέον ορίζεται ως ποιμένας του λογικού ποιμνίου του Όρμου Μαραθοκάμπου. Ανάμεσα στα άλλα τον προέτρεψε πατρικά να εργαστεί άοκνα και ενδελεχώς για την αγάπη και τη δόξα του Χριστού και της Αγίας Του Εκκλησίας, παραμένοντας επιφυλακτικός στο κοσμικό φρόνημα και αφορώντας στον τῆς πίστεως ἀρχηγόν καί τελειωτήν Ἰησοῦν Χριστόν (βλ. Εβρ. ιβ 2)

Τέλος ο Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα που κατέκλυσε τον Ναό, για να αναφωνήσει το "άξιος" στον νέο κληρικό, ζήτησε "την από μέρους τους τιμή και αγάπη προς τον νέο Πρεσβύτερο, ενώ δε παρέλειψε να εκφράσει τον προβληματισμό του για την ανάγκη αναζωπύρωσης των ιερατικών κλίσεων μέσα από τις οικογένειες, ώστε παρά τις δυσκολίες της σύγχρονης ζωής και τα εμπόδια της οικονομικής κρίσης, να βρίσκονται και άνδρες οι οποίοι και θα αναδέχονται θυσιαστικά την διακονία της ιεροσύνης, αλλά κάι γυναίκες σύζυγοι, που θα συμπαρίστανται στο σύζυγο ιερέα, για να συνεχίσει ο κόσμος να έχει ζωή και σωτηρία, όπως τονίζει και ο Μ. Βασίλειος στην αγία Αναφορά του".

Δείτε φωτογραφίες από την χειροτονία του π. Δημητρίου Πλακιώτη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Όρμου Μαραθοκάμπου:




Πηγή: IMSamou.gr

Advertisement