AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Μαρ 2018

Οι πρόσφυγες στη Σάμο ατραξιόν για Άγγλους τουρίστες!


Την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά το δράμα των προσφύγων στη Σάμο προσέφερε σε ενδιαφερόμενους τουρίστες η μεγάλη βρετανική εφημερίδα Guardian! Ωστόσο μετά από έντονη κατακραυγή από την Ελλάδα και άλλες χώρες η σχετική εκδρομή ακυρώθηκε.

Η εκδρομή θα γινόταν στη "συμφέρουσα" τιμή των 2.500 λιρών (2.850 ευρώ) για επτά νύχτες και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ξεκινούσε από τη Σάμο, ένα νησί με πλούσια ιστορία και εύφορες πεδιάδες, που παρότι μοιάζει ευλογημένο, πασχίζει να τα βγάλει πέρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διαφήμιση. "Οι υπηρεσίες του δήμου περικόπτονται, ενώ ο τουρισμός και ο αγροτικός τομέας μόλις τώρα αρχίζουν να ανακάμπτουν από την κρίση. Σε αυτά προστίθεται και η εγγύτητα με την Τουρκία, κάτι που σημαίνει ότι το νησί αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει μεγάλους αριθμούς προσφύγων", σημειώνεται χαρακτηριστικά. Οι τρεις ημέρες στη Σάμο περιλαμβάνουν επισκέψεις σε καταχρεωμένα οινοποιεία αλλά και στις ΜΚΟ που βρίσκονται στην καρδιά της προσφυγικής κρίσης.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε στη συνέχεια τετραήμερη επίσκεψη στην Αθήνα.

Τα πρώτα γκρουπ, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής που ακυρώθηκε, θα έφταναν στην Ελλάδα από τις 31 Μαρτίου του 2019 και το κόστος της συμμετοχής στην 7ήμερη εκδρομή ξεκινούσε από τις 2.500 λίρες, χωρίς τα αεροπορικά εισιτήρια. Ο Guardian υποσχόταν στους τουρίστες της κρίσης προνομιακή πρόσβαση σε ντόπιους δημοσιογράφους, πολιτικούς, ΜΚΟ και ειδικούς.


"Συναντήστε την ανταποκρίτρια του Guardian, Helena Smith, σε αυτή τη συναρπαστική εξερεύνηση των συνεπειών που συνεχίζουν να έχουν η οικονομική και η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα", αναφερόταν στη διαφήμιση του τουριστικού πακέτου που είχε αναρτηθεί στο site του τουριστικού γραφείου της βρετανικής εφημερίδας, η οποία μετά από έντονες αντιδράσεις αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τους υπεύθυνους του Guardian.