AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Μαρ 2018

Επέκταση της χορήγησης τουριστικής βίζας στη Σάμο ζητά ο Δ. Σεβαστάκης

Φωτογραφία του Φώτη Ζανέτη από την άφιξη Τούρκων τουριστών στο Καρλόβασι Σάμου

Το θέμα της επέκτασης του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης τουριστικής βίζας βραχείας διάρκειας σε πολίτες τρίτων χωρών στη Σάμο και τα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για το 2018 έφεραν στη βουλή ο βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης, και άλλοι τέσσερις βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, Δημήτρης Σεβαστάκης, Δημήτρης Γάκης, Ηλίας Καματερός, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Γιώργος Πάλλης επισημαίνουν τη σπουδαιότητα του προγράμματος για τις τοπικές οικονομίες της Σάμου, Λέσβου, Χίου, Κω, Ρόδου, Σύμης και Καστελλόριζου  και ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς τα εξής:

"1. Σε ποια φάση βρίσκεται ο σχεδιασμός των ενεργειών της Κυβέρνησης σε επίπεδο παρεμβάσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δυνατότητα ανανέωσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων εισόδου βραχείας διάρκειας για τουρισμό, στο πλαίσιο της Συνθήκης «Σένγκεν», για το 2018, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που εφαρμόζεται το «πιλοτικό πρόγραμμα».

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία στις πύλες εισόδου των νησιών που εφαρμόζεται το πιλοτικό πρόγραμμα; Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την επαρκή στελέχωση των αεροδρομίων και των λιμανιών (πύλες εισόδου) ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους, η απρόσκοπτη ροή και η ομαλή διακίνηση των επισκεπτών.

3. Έχουν αξιολογηθεί τα αποτελέσματα εφαρμογής του ασφαλούς, όπως έχει αποδειχθεί, «πιλοτικού προγράμματος» μέχρι σήμερα; Αν ναι, ποιά είναι τα ειδικά συμπεράσματα ως προς την αύξηση της τουριστικής κίνησης, της οικονομικής δραστηριότητας και τα αναπτυξιακά οφέλη των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών. 

4. Σε ποιες ειδικές δράσεις προβολής των νησιών του ανατολικού Αιγαίου προτίθεται η κυβέρνηση να εντάξει το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης θεωρήσεων εισόδου βραχείας διάρκειας για τουρισμό".